Viikon ruokalista vko 22: Grillikauden avaus

Tällä viikolla käy grilli kuumana! Ulkokeittiössä kypsyvät niin herkulliset kanavartaat, mehevät munakkaat kuin kreikkalaistyylinen grillipatonkikin. Poimi viikon ruokalistalta grillikauden avajaisten parhaat ohjeet!

Maanantai

Teriyaki-tofuvartaat

30-60 min
4

Teriyaki-tofuvartaat maistuvat herkuilta paahdetun ananassalsan kera tortillan välissä. Itse valmistettu teriyakikastike voittaa kaupan kastikkeet mennen tullen. Valmista sitä reilu satsi kerrallaan ja säilytä kylmässä muita ruokia varten. Teriyakikastike sopii myös maustekastikkeeksi ihan sellaisenaan.

Tiistai

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

alle 30 min
4

Kesäkurpitsa-halloumimunakas valmistuu hiilloksen päällä nuotiolla tai kesägrillissä. Viiden raaka-aineen munakkaan juju on munakasmassaan raastettu halloumijuusto ja päälle asetellut grillin raidoittamat kesäkurpitsaviipaleet. Avotulen sijaan munakkaan voi valmistaa myös keittiössä lieden ääressä.

Keskiviikko

Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike

30-60 min
4

Grillatut jättiravunpyrstöt ja tillikastike tuovat kesän kielelle. Vartaisiin pujotetut jättiravunpyrstöt maustaa sitruunainen marinadi sekä majoneesipohjainen tillikastike.

Torstai

Grillattua korianterikanaa tikussa

alle 30 min
8

Grillattu korianterikana on rentoa kesäruokaa, jonka voi valmistaa uunissa paahtamalla tai letkeästi ulkona grillaten. Korianterimarinadi antaa lihalle raikkaan maun.

Perjantai

Kreikkalainen grillipatonki

alle 30 min
4

Kreikkalainen grillipatonki valmistuu nopeasti mutkia oikomalla. Osta valmis leipä ja tuunaa se mieleiseksesi. Koukuttavan hyvä grillipatonki kokoaa yhteen Kreikan parhaat maut. Leipä paahdetaan rapeaksi grillin hehkuvassa lämmössä.

Lauantai

Barbequelohi ja kurkkukastike

yli 60 min
4

Barbequelohi, eli grillattu lohifilee ja kurkkukastike kaipaavat kyytipojaksi vain juuri nostetut uudet perunat. Barbequelohen voi paistaa grillissä tai parilapannulla.

Sunnuntai

Flank steak

yli 60 min
6

Flank steak eli naudan kuve on monipuolinen, herkullinen ja vähärasvainen ruhonosa, joka sopii täydellisesti grilliin. Flank steak kannattaa grillata kokonaisena ja leikata vasta sitten viipaleiksi. Lihassa on sopiva rasvaisuus ja runsas maku.

Jälkiruoka

Grillattua ananasta ja rommikinuskia

alle 30 min
4

Grillattu ananas toimii ihanasti kuuman kinuskikastikkeen kera. Aikuisten kastike terästetään tilkalla rommia, lasten annoksesta sen voi mainiosti jättää pois. Saat kinuskikastikkeeseen huikean hyvän makuvivahteen, kun korvaat osan valkoisesta sokerista aromikkaalla muscovadosokerilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 22: Grillikauden avaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X