Kurpitsapiirakka tuo terveiset Amerikasta

Kurpitsapiirakka on makeiden leivonnaisten amerikkalainen klassikko, jota tarjotaan usein kurpitsasesongin aikaan loppusyksystä, jouluna ja etenkin kiitospäivänä.

Perinteisessä kurpitsapiirakassa on ohut, murea pohja ja sen päällä tuhti kerros pehmeää kurpitsatäytettä, jossa maistuvat piparkakuista tutut mausteet: kaneli, neilikka, inkivääri ja muskottipähkinä.

Kurpitsapiirakan kera tarjotaan useimmiten kermavaahtoa, jonka voi halutessaan maustaa vaikka vaahterasiirapilla tai kanelilla.

Kurpitsapiiraan reseptillä syntyy perinteinen piirakka, jossa on voitaikinapohja ja makea täyte.

Yhden suuren piirakan sijaan voi kokeilla vaihteeksi myös pieniä kurpitsapiiraita, joiden pohjataikinaankin käytetään piparkakkumaustetta.

Helpompi kurpitsapiirakka syntyy valmistaikinasta, josta muotoillaan myös ristikko piirakan pintaan. Tämän piirakan täytteessä maistuu kurpitsan ohella omena ja saksanpähkinät.

Lue myös:
Halloween-leivonnaiset tehdään kurpitsasta
Kurpitsa värittää syysruuan
Komea kurpitsa

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsapiirakka tuo terveiset Amerikasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X