Viikon ruokalista 26.6.-2.7.: Barbecuelohi ja raikas kurkkukastike sekä muut kivat kesäherkut

Tällä viikolla herkutellaan kauden maukkammilla kasviksilla ja ihanilla grilliruoilla: barbecuelohi saa kylkeensä raikkaan kurkkukastikeen ja broileripihveistä kootaan ruokaisat iltapalaleivät. Muurikkapannulla valmistetussa lämpimässä kesäsalaatissa ihastuttavat puolestaan halloumijuusto ja makeat mansikat.

Nappaa näiden ja viikon muiden kesäherkkujen reseptit viikon ruokalistalta.

vihreä minestronekeitto

Maanantai

Vihreä minestronekeitto

alle 30 min

Jos juhannuksena tuli syötyä vatsan täydeltä, on vihreä minestornekeitto oiva tapa palata takaisin ruotuun. Sen valmistukseenkin kuluu vaivainen vartti. Pilko liemeen runsaasti vihreitä vihanneksia ja keitä ne napakoiksi. Maun tuo raikas salsa verde -kastike, jota lisätään valmiin keiton päälle.

Haukipullat

Tiistai

Haukipullat

alle 30 min

Hauki tarttuu kalatiskiltä liian harovin mukaan, vaikka siitä loihtii vaikka mitä herkkuja, kuten nämä kivat haukipullat. Massan surautat nopeasti monitoimikoneessa ja pyörykät paistat meheviksi pannulla voissa. Keitä kylkeen uusia perunoita ja tarjoa tillipeston kanssa.

kasviskastike pastalle

Keskiviikko

Kasviskastike pastalle

30-60 min

Keskiviikon kasvisruoka syntyy munakoisosta ja herkkusienistä. Paahda kasvikset pannulla, lisää joukkoon tomaattimurska sekä mausteet ja hauduttele niitä sitten tovi, niin saat makuun lisää syvyyttä. Kippaa kastike keitetyn pastan joukkoon ja tarjoa asiaankuuluvasti pecorinoraasteen kanssa.

lämmin kesäsalaatti

Torstai

Lämmin kesäsalaatti

30-60 min

Salaatin voi nauttia myös lämpimänä. Ihana wokatuista kesäkasviksista ja halloumijuustosta tehty salaatti saa lisämakua mangoldinlehdistä ja viime silauksen pähkinöistä sekä makeista mansikoista. Salaatti on mainio ruoka sellaisenaan, mutta kylkeen voi paistaa esimerkiksi broileripihvit, jos nälkä on kova.

grillattu kanaleipä

Perjantai

Grillattu kanaleipä

alle 30 min

Ohueksi nuijitulla broilerin fileepihvillä, raikkailla vihanneksilla ja avokadomajoneesilla täytetty ruisvuokaleipä on helppo herkku perjantai-iltaan. Jos grilli on kuumana, kannattaa pihvit kypsentää siinä, mutta paistuvat ne makoisiksi myös pannulla.

barbecuelohi ja kurkkukastike

Lauantai

Barbecuelohi ja kurkkukastike

yli 60 min

Grillattu lohi on koko perheen suosikki, jolla on vaikea mennä vikaan. Lyömättömän hyvä barbecuelohi saa pintaansa itsetehdyn marinadin ja kylkeen raikkaan kurkkukastikkeen. Kaveriksi sopivat uudet perunat.

kesäkurpitsamusaka

Sunnuntai

Kesäkurpitsamusaka

yli 60 min

Perinteisesti munakoisosta valmistettu kreikkalaisherkku, moussaka onnistuu myös kesäkurpitsasta. Sujauta ohuiden vihennesviipaleiden väliin kanelilla sekä mintulla maustettua jauhelihaa, mehevöitä ruoka munamaidolla ja kruunaa herkuksi juustoraasteella. Tarjoa krekkalaisen salaatin kanssa.

mansikkajälkiruoka

Mansikkajälkiruoka

alle 30 min

Mascarponejuustoa, turkkilaista jogurttia ja kondensoitua maitoa, täydellistä! Ja niin helppoa: ainekset vain sekaisin ja kaveriksi makeita mansikoita sekä savoijardikeksejä. Kesän mutkattomin mansikkajälkkäri on valmis.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 26.6.-2.7.: Barbecuelohi ja raikas kurkkukastike sekä muut kivat kesäherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X