Viikon ruokalista 26.6.-2.7.: Barbecuelohi ja raikas kurkkukastike sekä muut kivat kesäherkut
Nappaa näiden ja viikon muiden kesäherkkujen reseptit viikon ruokalistalta.
Maanantai
Vihreä minestronekeitto
alle 30 min
Jos juhannuksena tuli syötyä vatsan täydeltä, on vihreä minestornekeitto oiva tapa palata takaisin ruotuun. Sen valmistukseenkin kuluu vaivainen vartti. Pilko liemeen runsaasti vihreitä vihanneksia ja keitä ne napakoiksi. Maun tuo raikas salsa verde -kastike, jota lisätään valmiin keiton päälle.
Tiistai
Haukipullat
alle 30 min
Hauki tarttuu kalatiskiltä liian harovin mukaan, vaikka siitä loihtii vaikka mitä herkkuja, kuten nämä kivat haukipullat. Massan surautat nopeasti monitoimikoneessa ja pyörykät paistat meheviksi pannulla voissa. Keitä kylkeen uusia perunoita ja tarjoa tillipeston kanssa.
Keskiviikko
Kasviskastike pastalle
30-60 min
Keskiviikon kasvisruoka syntyy munakoisosta ja herkkusienistä. Paahda kasvikset pannulla, lisää joukkoon tomaattimurska sekä mausteet ja hauduttele niitä sitten tovi, niin saat makuun lisää syvyyttä. Kippaa kastike keitetyn pastan joukkoon ja tarjoa asiaankuuluvasti pecorinoraasteen kanssa.
Torstai
Lämmin kesäsalaatti
30-60 min
Salaatin voi nauttia myös lämpimänä. Ihana wokatuista kesäkasviksista ja halloumijuustosta tehty salaatti saa lisämakua mangoldinlehdistä ja viime silauksen pähkinöistä sekä makeista mansikoista. Salaatti on mainio ruoka sellaisenaan, mutta kylkeen voi paistaa esimerkiksi broileripihvit, jos nälkä on kova.
Perjantai
Grillattu kanaleipä
alle 30 min
Ohueksi nuijitulla broilerin fileepihvillä, raikkailla vihanneksilla ja avokadomajoneesilla täytetty ruisvuokaleipä on helppo herkku perjantai-iltaan. Jos grilli on kuumana, kannattaa pihvit kypsentää siinä, mutta paistuvat ne makoisiksi myös pannulla.
Lauantai
Barbecuelohi ja kurkkukastike
yli 60 min
Grillattu lohi on koko perheen suosikki, jolla on vaikea mennä vikaan. Lyömättömän hyvä barbecuelohi saa pintaansa itsetehdyn marinadin ja kylkeen raikkaan kurkkukastikkeen. Kaveriksi sopivat uudet perunat.
Sunnuntai
Kesäkurpitsamusaka
yli 60 min
Perinteisesti munakoisosta valmistettu kreikkalaisherkku, moussaka onnistuu myös kesäkurpitsasta. Sujauta ohuiden vihennesviipaleiden väliin kanelilla sekä mintulla maustettua jauhelihaa, mehevöitä ruoka munamaidolla ja kruunaa herkuksi juustoraasteella. Tarjoa krekkalaisen salaatin kanssa.
Mansikkajälkiruoka
alle 30 min
Mascarponejuustoa, turkkilaista jogurttia ja kondensoitua maitoa, täydellistä! Ja niin helppoa: ainekset vain sekaisin ja kaveriksi makeita mansikoita sekä savoijardikeksejä. Kesän mutkattomin mansikkajälkkäri on valmis.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 26.6.-2.7.: Barbecuelohi ja raikas kurkkukastike sekä muut kivat kesäherkut