Viikon ruokalista: Makkara-lehtikaalikeitto ja muut syksyiset suosikit

Lokakuu alkaa varsin herkullisissa merkeissä. Tarjolla on marokkolaisia lihapullia, tulisia tonnikalapanineja ja paahdetulla fetajuustolla silattua punajuuri-linssivuokaa. Makkarakeittokin saa syksyisen twistin voimavihannes lehtikaalista.

syksyinen_linssipata

Maanantai

Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

Yli 60 min

Jos vielä et ole paahtanut fetajuustoa uunissa, tee se nyt. Punajuuri ja rapea lehtikaali ovat aromikkaan juuston mahtavat makuparit. Arki-iltana vegeherkku syntyy nopeasti, kun lohkot punajuuret uuninpellille ja kypsennät ne paahtamalla keittämisen sijaan. Lisää muut ainekset pellille vasta, kun juurekset ovat melkein kypsiä.

Lohikusaus on täydellistä lohturuokaa.

Tiistai

Lohikiusaus

30-60 min

Kotiruokien kunkku on mehevä ja kermainen lohikiusaus. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Valmis peruna-sipulisuikalesekoitus on oikotie onneen, mutta sen kaikkein parhaimman kiusauksen loihdit tuoreista perunoista.

Broilerinmaksakastike kermaisella puolukkasoosilla on ihanaa.

Keskiviikko

Broilerin maksakastike puolukka-kermakastikkeella

Alle 30 min

Milloin viimeksi noukit ostoskoriisi broilerin maksaa? Broilerin maksakastike kannattaa poimia arkiruokalistalle, sillä maksa on sekä edullinen että nopea arkiruokien raaka-aine. Kermainen kastike saa kirpakkuutta puolukoista, ja pekonilla silatun perunamuusin kera tarjottuna koossa on todellinen arki-illan herkku.

Marokkolaiset lihapullat

Torstai

Marokkolaiset lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa

30-60 min

Nämä lihapullat valmistetaan karitsan- tai lampaanjauhelihasta, joka maustetaan marokkolaisella mausteseoksella, Ras-El-Hanoutilla, jossa saattaa sekoituksesta riippuen olla 25 eri maustetta. Pullat kypsennetään loppuun tomaattikastikkeessa, johon kaneli antaa oman makuvivahteensa. Tarjoa marokkolaiset lihapullat ja tomaattikastike couscousin kera.

tuliset tonnikalapaninit

Perjantai

Tuliset tonnikalapaninit

Alle 30 min

Voileipägrillissä pariloit muutamassa minuutissa simppelit ja makoisat tonnikalapaninit perjantai-illan herkkuevääksi. Sekoita säilyketonnikalan joukkoon pari lusikallista tulista harissatahnaa ja piilota leipäviipaleiden väliin myös tomaattia, ohueksi viipaloitua kesäkurpitsaa sekä aromikasta cheddarjuustoa.

makkara-lehtikaalikeitto

Lauantai

Makkara-lehtikaalikeitto

30-60 min

Viikon soppa on makkarakeitto lehtikaalilla. Mausteinen makkara ja tölkillinen tomaattimurskaa antavat keitolle tukevan maun.

merimiespihvi

Sunnuntai

Merimiespihvi

Yli 60 min

Sunnuntaina vuorossa on todellinen klassikko. Merimiespihvi ei nimestään huolimatta ole pihvi, vaan pataruoka, jossa peruna, liha ja olut muodostavat herkullisen liiton. Hissukseen uunissa hautuva peruna-lihapata on viikonloppuruokaa parhaimmillaan.

Mausteinen valkosuklaakaakao

Mausteinen valkosuklaakaakao

Alle 30 min

Jälkkäriksi keitetään kuppi kuumaa valkosuklaakaakaota, johon kaneli ja cayennepippuri tuovat lisämakua ja -lämpöä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: Makkara-lehtikaalikeitto ja muut syksyiset suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X