Ruokalista viikko 33: Puolessa tunnissa pöytään

Arjen ruoanlaitossa valttia ovat nopeus, simppelit raaka-aineet ja hyvä maku. Tämän viikon ruoat valmistuvat puolessa tunnissa. Akuutin nälkäkiukun ajaa pois pikainen kalapasta, itse tehty pinaattikeitto ja nerokas härkäpapukulho.

Maanantai

Härkäpapukulho

alle 30 min
4

Härkäpapukulho on helppoa arkiruokaa ja näppärä napata myös töihin evääksi. Kulhoruoat saattavat tuntua työläiltä valmistaa. Jokaisen vaiheen voi kuitenkin esivalmistella etukäteen. Kukkakaali-kvinoa ja härkäpapurouhemuru säilyvät jääkaapissa hyvin muutamia päiviä.

Tiistai

Kalapasta puttanescan tyyliin

alle 30 min
4

Luonnonkalapasta puttanescan tyyliin on saanut inspiraationsa italialaiselta pastaklassikolta, pasta puttanescalta. Suolaiset oliivit ja kaprikset ovat täydellinen makuyhdistelmä mausteiselle ja öljyiselle kalalle.

Keskiviikko

Broileri-kvinoasalaatti

alle 30 min
4

Kvinoa tuo ruokaisan lisän erilaisiin salaatteihin. Kvinoasalaatin viimeistelee ananasvinegrette, joka sopii hyvin myös broilerin makupariksi.

Torstai

Pinaattikeitto

alle 30 min
4

Pinaattikeitto on parasta itse tehtynä. Se on edullista kotiruokaa.

Perjantai

Nachopelti jauhelihatäytteellä

alle 30 min
4

Sormin syötävä nachopelti on paras illanistujaisherkku. Ja kun mitään ei lataa pellille liikaa, nachoja on helpompi herkutella siististi. Tarjoa nachopelti avokadon, jalopenon ja ranskankerman kanssa.

Lauantai

Lyonin kanaa

alle 30 min
4

Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka, joka tuo arkiruokapöytään ripauksen luksusta. Lyonin kanan kastike on niin hyvää, että viimeisestä pisarasta kisataan.

Sunnuntai

Thaimaalainen lohicurry

alle 30 min
4

Thaimaalainen lohicurry tehdään valmiista currytahnasta. Kotimainen kirjolohi sopii hyvin tähän ruokaan. Maukas kastike tarjoillaan jasmiiniriisin ja cashewpähkinöiden kanssa.

Jälkiruoka

Kinuskiomenat

alle 30 min
6

Kinuskiomenat pehmenevät uunin paahteessa suussasulaviksi. Paahtokinuski kruunaa herkun.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 33: Puolessa tunnissa pöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X