Buffet-tarjoilu ehdotus

Buffetpöytä juhliin

Runsas buffetpöytä on kätevä tapa hoitaa juhlien ruokatarjoilu. Siitä löytyy jokaiselle jotakin: suolaista ja makeaa, kevyttä ja ruokaisaa - eikä erityisruokavalioitakaan ole unohdettu.

Buffetpöytä on helppo ratkaisu silloin, kun juhliin on tulossa paljon porukkaa.

Buffetpöytä rakentuu salaateista

Buffetpöydän perustan muodostavat usein salaatit. Salaatteja voi mainiosti olla noutopöydässä tarjolla useampaa eri sorttia, kuten vaikkapa yksinkertaista, yrttiöljyllä ja kapriksilla maustettua perunasalaattia, vaivatonta ja ruokaisaa papusalaattia sekä raikasta ja rapeaa kaalisalaattia.

Erilaiset pastasalaatit ovat ruokaisia ja  sopivat myös yhteen monien ruokalajien kanssa. Kreikkalainen pastasalaatti on mainio muunnos perinteisestä fetasalaatista. Pancetta-pastasalaatin voi kätevästi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Broileri-pastasalaatti korvaisi jo kokonaisen aterian. Sitruunakastike tuo salaattiin mukavaa raikkautta.

Savukalasalaatti hurmaa paitsi maullaan myös upealla ulkonäöllään, kun teet sen keväisen kranssin muotoon. Keväistä ilmettä on myös parsa-juustosalaatissa, se sopii täydellisesti valmistujaisten ja lakkiaisten noutopöytään.

Buffetpöytä ravitsee ruokaisilla tarjottavilla

Salaattien seuraksi buffetpöytään kannattaa kattaa myös ruokaisampia tarjottavia etenkin pitkään kestävissä juhlissa. Noutopöydän mainiota nälänviejiä ovat esimerkiksi marinoitu paahtopaisti, helpot broilerivartaat, itämainen tikkulohi ja kasvistikut, jotka kootaan falafelpyöryköistä ja tuoreista vihanneksista. Kotiruokien klassikot, lihapullat pyöräytetään juhlapöytään välimerellisesti säväytettyinä.

Kylmänä tarjottavat keitot valmistuvat helposti ja nopeasti tehosekoittimella. Buffetpöytään ne kannattaa kattaa valmiina annoksina pieniin laseihin tai kuppeihin.

Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto on keväisen vihreä ja kevyt keitto, jonka voi maustaa omilla mieliyrteillä. Raikkaan punainen tuoretomaattikeitto sopii niin gluteenittomaan, maidottomaan kuin vegaaniseenkin ruokavalioon.

Leipää ja levitteitä buffetpöytään

Buffetpöydän salaattien, keittojen ja muiden ruokien kaverina maistuu tuore, kotitekoinen patonki. Patongit kannattaa leikata valmiiksi pieniksi viipaleiksi ja asettaa tarjolle isoihin kulhoihin.

Porkkanapatonki saa makua, väriä ja mehevyyttä porkkanasta, kauraleseet tuovat rouheisuutta. Hedelmäisessä patongissa on runsaasti ihania peaanipähkinä- ja aprikoosisattumia.

Helposti leivottavat focacciat ilahduttavat noutopöydässä. Kannattaa tehdä tarjolle myös gluteeniton focaccia. Etsitkö  gluteenittomia tarjottavia noutopöytään? Katso Kotilieden 8  parasta!

Patonkien seuraksi voi pyöräyttää muutaman maukkaan levitteen, jotka säilyvät noutopöydässä voita ja margariinia paremmin ja sopivat myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Kasvistapenade on maukas, välimerellinen tahna. Artisokkahummus syntyy säilötyistä artisokan sydämistä ja kikherneistä.

Voileipäkakku on buffetpöydän kestosuosikki

Voileipäkakku on trendikäs klassikko, joka kuorituu aina uudenlaisena juhlapöytiin. Tee kakku perinteiseen tyylin tai kääri houkuttelevaksi suolaiseksi käärtortuksi. Voileipäkakkuja kannattaa tarjota kahdella erilaisella täytteellä, joista toinen on kasvisvaihtoehto.

Buffetpöydän makeat palat

Valtavaa kermakakkua varmempi valinta noutopöytään on muutaman erilaisen makupalan muodostama jälkiruokabuffet, josta vieraat voivat poimia lautaselleen mieluisimmat herkut.

Aprikoosilla täytetyt Aleksandran leivokset syntyvät yllättävän helposti, sillä leivokset valmistetaan levynä ja leikataan pieniksi annospaloiksi vasta valmiina. Hempeän väriset ja sokerisen makeat leivokset viimeistellään syötävän suloisiksi vaaleanpunaisella tomusokerikuorrutuksella ja syötävillä kukilla.

Italialainen suklaakakku on mutakakun tapainen, sisältä kostea ja pehmeä leivonnainen. Täyteläisen suklainen kakku on riittoisa tarjottava, sillä pienikin pala sulostuttaa suun jälkiruokana tai kahvin kanssa. Tarvittaessa kakun voi helposti leipoa laktoosittomana ja gluteenittomana, kunhan muistaa kiinnittää huomiota leivontaan käytettyyn voihin ja suklaaseen.

Marinoidut limettimansikat raikastavat tuhtia suklaakakkua mukavasti ja sopivat sellaisenaan jälkiruoaksi vaikkapa vegaaneille.

Kakkkutarjoilun lisäksi  macaronsit, brownie-palat ja lakritsiwhoopiet ovat somia pieniä trendileivonnaisia, jotka sopivat  mainiosti buffetpöytään.

Kaipaatko lisää ideoita buffetpöytään? Kurkkaa Kotilieden noutopöydän menu, noutopöydän suolaiset suupalat, juhlapöydän makeat herkut ja nappaa myös Kotilieden parhaat suolaiset  piirakat juhliin .

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty uusia reseptejä 27.4.2022.

Lue myös Anna.fi: Noutopöydän menu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Buffetpöytä juhliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X