Pannukakku x 9

Perinteinen pannukakku maistuu verrattomalta hillon tai marjojen ja vaikka kermavaahdonkin kera. Pannukakku on helppo pyöräyttää herkkuhimon iskiessä, ja usein pannariaineksetkin löytyvät keittiön kaapista.

Pannukakkutaikinaan voi käyttää maidon sijaan myös soijajuomaa, jolloin myös maidotonta ruokavaliota noudattavat pääsevät herkuttelemaan pannarilla.

Munattomaan pannukakkutaikinaan käytetään maitorahkaa, ja halutessaan mukaan voi raastaa myös pari porkkanaa.

Ahvenanmaan pannukakkutaikinaan voi upottaa riisi- tai mannapuuron rippeet. Kardemumman makuinen pannukakku on ihana jälkiruoka vaikka kermavaahdon ja keitettyjen luumujen tai marja- tai hedelmähillon kanssa tarjottuna.

Amerikkalaiset pannukakut paistetaan pannulla pulleiksi. Vaahterasiirapin, kermavaahdon tai hillon kera tarjotut tuoreet pikkupannarit kruunaavat viikonlopun herkutteluaamiaisen.

Myös pienet pinaatti-ricottapannarit sopivat brunssilla tarjottavaksi.

Pienten ja pulleiden maissipannarien taikinaan voi käyttää keitettyjä tai pakastettuja maissinjyviä.

Lettupannulla paistetut porkkana-parmesaanipannarit maistuvat vaikka lounaaksi tai iltapalaksi.

Sienipannarin täytteeksi sopivat mitkä tahansa sienet, kuten vaikka kantarellit tai herkkusienet. Lisäksi ruokaisan pannukakun pinnalle levitetään sipulia, tomaattia, basilikaa ja juustoraastetta.

Pinaatti-haaparouskupannukakun täytteessä maistuvat sienet, pinaatti ja fetajuusto.

Lisää helppoja ruokaideoita:
Letut ja pannukakku kelpaavat kaikenikäisille
Täytetyt letut x 3
Vohvelit viidellä eri reseptillä
Ruoka.fi: Kaurapannukakku

Kuvat: Norman Ojanen ja Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pannukakku x 9

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X