parsakaalipiirakka

Rahkasta makua suolaisiin piirakoihin

Maitorahka on monipuolinen raaka-aine, jota käytetään niin suolaisten piirakoiden taikinoissa kuin täytteissäkin. Kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä ja yllätä vieraat maukkailla makuyhdistelmillä!Rahka-voitaikina on helppo valmistaa. Nypi vain voi, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi mutta vältä vaivaamista. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään, ja valmista herkulliset täytteet.

Gluteeniton parsakaalipiirakka valmistuu kätevästi gluteenittomasta jauhoseoksesta. Täytteessä maistuvat parsakaalin lisäksi parmesaani-, sinihome- sekä Västerbotten-juusto.

136531-sienipiirakka.jpg

Sieni-pinaattipiirakan taikinassa käytetään sämpyläjauhoja ja paprikajauhetta. Maukas taikina saa täytteekseen kantarelleja tai ruskeita herkkusieniä sekä pinaattia. Kokonaisuuden viimeistelee ruokakerma.

lehtikaalipiirakat

Pienten feta-lehtikaalipiirakoiden taikina painellaan muffinivuokiin. Mehevissä annospiirakoissa lehtikaali ja fetajuusto pääsevät oikeuksiinsa, kun muut raaka-aineet lähinnä korostavat niiden harmonisia makuja.

Rahkan raikkautta täytteessä

Rahka tuo vaihtelua suolaisten piirakoiden täytteeseen. Sekoita rahka kananmunien ja mausteiden kanssa, ja kaada muiden täytteiden päälle.

188819-valimeren_piirakka.jpg

Välimeren piirakassa maistuvat munakoiso, kirsikkatomaatti ja oliivi. Makupalettia yhdistää valmiiksi maustettu yrttirahka, joka tuo helppoutta maustajan arkeen. Taikinapohjan esipaisto takaa, että lopputuloksesta tulee mukavan rapea ja varmasti kypsä.

Punasipulipiirakat

Punasipulipiirakka saa makean vivahteen ruokokidesokerista ja sipuleista. Sipulit kannattaa esikypsentää pannulla ja antaa jäähtyä ennen piirakkapohjan päälle lisäämistä. Näin varmistat, että valmiissa piirakassa sipulit ovat miellyttävän pehmeitä.

184666-vuohenjuustopinaattipiirakka.jpg

Vuohenjuusto-pinaattipiirakka on oikea rahkanystävän unelma, sillä sitä käytetään sekä taikinassa että täytteessä. Klassinen vuohenjuuston ja pinaatin yhdistelmä toimii aina.

Chorizopiirakat

Mausteinen chorizo-makkara ei juuri muita makuja kaipaa. Espanjalaistyyliset chorizopiirakat kypsyvät pienen kokonsa ansiosta nopeasti.

Lisää ideoita suolaisten piirakoiden ystävälle:
Lohipiirakka
Broileripiirakka
Kinkkupiirakka
Ruoka.fi: Parsapiirakat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rahkasta makua suolaisiin piirakoihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X