luksushampurilainen

Ruokalista viikko 24: Kaiken maailman burgerit

Kukapa ei rakastaisi kunnon hampurilaista? Hampurilaisen ei aina tarvitse koostua sämpylästä ja jauhelihapihvistä, vaan sen voi koota mielikuvitusta apuna käyttäen. Tällä viikolla herkkuburgerin väliin sujautetaan vuorotellen esimerkiksi silakkapihvejä, portobellosieniä ja pariloitua broileria.

Maanantai

Kevennetty hampurilainen kasvispihveistä

30-60 min
4

Kevennetty hampurilainen kootaan itse tehtyjen kasvispihvien väliin. Ruokaisuutta tuo paistettu kananmuna, väriä tomaatit ja idut.

Tiistai

Silakkahampurilainen

alle 30 min
4

Silakkahampurilainen täytetään perinteisillä silakkapihveillä, sipulilla, kiinankaalilla ja sinappirelishillä maustetulla ranskankermalla.

Keskiviikko

Kanahampurilainen

30-60 min
8

Itse tehty hampurilainen on herkkua parhaimmillaan. Tämä purilainen täytetään pariloidulla kanalla, chilimajoneesilla, pikkelöidyllä kurkulla sekä kimchillä.

Torstai

Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset

yli 60 min
4

Hampun- ja chiasiemenet tuovat rakennetta punajuuripihveihin. Klassikkoyhdistelmä punajuuri ja vuohenjuusto toimii aina, jopa hampurilaisen välissä.

Perjantai

Lohihampurilainen

alle 30 min
8

Lohihampurilainen on niin kesäinen herkku! Se sopii saunailtaan, nautittavaksi laiturinnokassa tai huikopalana juhlien yöruokalajina. Se saa makua tillikastikkesta, kapriksista ja kurkku-sipulisalaatista.

Lauantai

Kasvishampurilainen kesägrillistä

alle 30 min
4

Kasvishampurilainen kesägrillissä on mehevä, maukas ja täyttävä. Perinteisten pihvien sijaan hampurilaisten väliin sujautetaan grillattuja portobellosieniä sekä halloumijuustoa.

Sunnuntai

Luksushampurilainen

30-60 min
4

Luksushampurilainen on todellinen lihansyöjän unelma! Jauhelihapihvin korvaa laadukas, grillattu naudan marmorifilee. Siivu maukasta savujuustoa ja porsaan kylmäsavukinkkua sekä sipaisu harissalla täpäköitettyä majoneesikastiketta kruunaavat kokonaisuuden.

Jälkiruoka

Kirsikkajäätelö

yli 60 min
6

Tämä kirsikkajäätelö tehdään kookosmaitoon. Tummat suklaa­palat sopivat täydellisesti kirsikan kaveriksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 24: Kaiken maailman burgerit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X