Suklaan käsittely

Miten suklaa kannattaa sulattaa? Entä säilyttää? Kokosimme vinkit suklaan käsittelyyn.

1. Sulatettaessa suklaata pienempiä määriä, kannattaa se tehdä mikrossa. Paloittele levy ja sulata pienet palat muoviastiassa täydellä teholla ja sekoita noin minuutin välein, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valko- ja maitosuklaa palavat herkemmin, joten käytä alhaisempaa tehoa niiden sulatukseen.

2. Suklaata ei tarvitse sulattaa, jos kaataa esimerkiksi kiehautetun nesteen, kuten maidon tai kerman, paloitellun suklaan joukkoon.

3. Jos sekoitat sulatettuun lämpimään suklaaseen toista ainesosaa, muista lämmittää tämä ainakin huoneenlämpöiseksi. Sekoita aina suklaan joukkoon, eikä suklaata toisen ainesosan joukkoon. Näin saadaan massasta suussa sulava emulsio.

4. Käytä sauvasekoitinta massojen valmistukseen. Näin saadaan ainesosat hyvin yhdistymään suussa sulavaksi emulsioksi.

5. Huomioi käyttämäsi suklaan kaakaopitoisuus reseptissä. Miedompia suklaita käytettäessä tarvitaan enemmän liivatetta ja korkeammissa kaakaopitoisuuksissa sen määrä vähenee, jos valmistetaan esimerkiksi suklaamoussea.

6. Suklaa säilyy parhaiten viileässä ja kuivassa kaapissa. Lähellä olevat voimakkaat tuoksut saattavat muuttaa suklaan makua, joten herkku on paras säilyttää omassa pakkauskääreessään.

Lisää suklaisia ruokaideoita:
Suklaa sulaa suussa
Sulatettu suklaa
Raakasuklaa on ravinteikas trendiherkku
Tee itse valkosuklaakoristeet
Ruoka.fi: Suklaa x 6

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaan käsittely

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X