Suussa sulava suklaa

Atsteekkien aarre, suklaa, saa suun makeaksi ja mielen autereiseksi. Herkimmille tahmea herkku aiheuttaa elinikäisen, himokkaan riippuvuuden.

Amerikkalaiset brownie-leivokset vievät kielen mennessään. Kahvi-suklaamousse ja valkoinen mousse ovat suloisen makeita jälkiruokia.

Omenainen Sacher on suklaakakkujen parhaimmistoa. Sisältä pehmeän suklaakakun voi tarjota myös annoskupeista.

Chilitryffelit sekoitetaan kielletyn puun hedelmistä. Kupillinen suklaista maitojuomaa lämmittää ja lohduttaa.

Sulatettu suklaa

Sulata paloiteltu tai puhtaalla alustalla veitsellä hienonnettu suklaa vesihauteessa joko bain-marie-vesihaudekattilassa tai kuuman vesikattilan päälle asetetussa teräksisessä, pyöreäpohjaisessa vatkauskulhossa.

Vesihauteen veden ei tarvitse kiehua, ettei suklaan joukkoon nouse vesihöyryä tai vesipisaroita. Sulattaminen käy kätevästi myös mikroaaltouunissa. Käytä mietoa lämpöä ja sekoita seosta välillä. Etenkin valkoinen suklaa kärähtää helposti. Jos pakkauksessa on sulatusohje, noudata sitä, erilaiset suklaat käyttäytyvät lämmitettäessä eri tavoin.

Suklaan joukkoon voi lisätä notkeuden aikaansaamiseksi voita, alkoholia, kuumennettua kermaa, maitoa tai kahvia.

Kerman kanssa sulatetusta suklaasta saa ihanan suklaafonduen, joka tarjotaan mansikoiden tai lohkottujen hedelmien kuten päärynän, omenan, persikan, nektariinin, appelsiinin, banaanin tai ananaksen kanssa.

Fonduen voi sulattaa tummasta suklaasta, maitosuklaasta tai valkoisesta suklaasta. Mausteeksi käy esimerkiksi chili tai kahvi.

Lue myös:
Suklaakakku vie kielen mennessään
Tunnelmallinen suklaa
Sulatettu suklaa
Kymmenen kysymystä suklaakokille

Keskustelu

Suklaa on iiihanaaaa! Mutta keski-ikä ja nousevat verensokerit, joten joskus pari palaa 85-prosenttista tummaa suklaata, mutta sekin on ihana asia.

Kommentoi juttua: Suussa sulava suklaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X