Kevyet grilliherkut

Kevyet grilliherkut

Kaipaatko kevyttä grillattavaa? Kokosimme tähän Kotilieden parhaat kevyet grilliherkut, näistä löydät varmasti suosikkisi. 

Kevyttä grillattavaa löytyy helposti kasviksista, kalasta, kanasta ja kalkkunasta. Grilliruoka sopii hyvin kevyeen herkutteluun ja parhaimmillaan grillissä valmistuu monipuolinen ateria.

Kevyttä grilliruokaa lihasta

Grillaus on kevyt tapa valmistaa ruokaa. Kun haluat keventää, ota grilliin vähärasvaista lihaa ja  lisukkeeksi kasviksia. Valitse grillattavaksi lihaksi luonnostan mureaa ja vähärasvaista lihaa kuten naudan-, lampaan-, porsaan-, broilerin- tai kalkkunafileetä. Sivele grillattavat vain kevyesti öljyllä ennen grillaamista.

Hanki grillattavat lihat maustamattomina. Kotitekoisia marinadeja voit keventää helposti vähentämällä öljyn määrää ja lisäämällä sitrushedelmien mehua. Myös jogurttimarinadi on öljypohjaista marinadia kevyempi vaihtoehto.

Broilerin rintafileet oavat kevyttä grillattavaa. Niiden menekki on myös on helppo arvioida: Yksi filee ruokalijaa kohti riittää hyvin, kun tarjolla on esimerkiksi grillattuja kasviksia ja salaattia. Broilerin rintafileistä voi tehdä myös maukkaita vartaita.

Marinoinnin sijaan mausteet voi myös hieroa lihan pintaan paahdettujen broilerifileiden tapaan. Broilerivartaat saavat makua inkivääristä, paprikasta,  valkosipulista ja currystä.

Kalkkunan ohutleikkeistä valmistuvat Välimeren kalkkunaleikkeet ovat kevyttä kesäruokaa. Leikkeet maustetaan rub-mausteseoksella.

Porsaanfilee on vähärasvaista ja kevyttä ruokaa. Marinoi liha ennen grillaamista. Varaa lihan marinoimiseen vähintään pari tuntia, jotta maut ehtivät imeytyä lihaan.

Lampaan sisä-tai ulkofilee kypsyy grillissä nopeasti. Tee fileestä maukkaat vartaat.

Grillatut kalaherkut

Kala on kevyttä syötävää ja kypsyy nopeasti grillissä. Grillatun kalan lisukkeeksi sopivat juurin nostetut keitetyt uudet perunat.

Vihreä tee antaa makua grillattavalle lohimedaljongille. Helposti hajoava kala ja lisukevihannekset on helppo grillata tarttumattomassa grillikorissa.

Lohipalat voi myös laittaa vartaisiin ja tarjoilla helposti syötävinä tikkupaloina. Grillissä kypsynyt lohifilee saa raikkaan maun kurkkukastikkeesta.

Kokonaisena grillattua kala on näyttävä, edullinen ja kevyt herkku.

Grillatut ahvenet maustetaan kepeästi sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Kala-kasvisvartaissa on sekä kirjolohta että silakkafileitä ja värikkäitä kasviksia.

.

Kevyet grilliherkut syntyvät helposti kasviksista

Grillatut kasvikset maistuvat  liha- tai kala-aterian lisukkeina, mutta kasviksista syntyy grillissä mainiosti koko ateria.

Grillattu parsa on kevään grillikauden parhaita herkkuja. Grillissä parsa saa mukavan paahteisuuden ja sen maku puhkeaa parhaimpaansa. Toinen alkukevään ihanuus on grillattu varhaiskaali. Tarjoa grillissä makoisaksi paahtunut kaali jogurtti-vuohenjuustokastikkeen kanssa.

Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike on täydellinen kesäpäivän lounas.

Grillatut sienet höystävät liha-aterian tai täydentävät kasvisaterian.

 

Höystä kevyet grilliherkut huolella valitulla kastikkeella

Grilliruokien kevyitä lisukekastikkeita ovat esimerkiksi valkosipulinen jogurttikastike, jogurttinen yrttikastike, kermaviilipohjainen sitruunalla ja yrteillä maustettu Lammassaaren kastike sekä ryöpätyllä pinaatilla tai nokkosella ja yrteillä höystetty rahkakastike.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty linkkejä 26.4.2021.

 

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 13 grillireseptiä, joita koko perhe rakastaa – grillatut bataattiranskalaiset, grillipizzaa ja mansikkavartaita

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kevyet grilliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X