lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Kasvisruoka x 5: lämpimät leivät, pesto, kesäkeitto, kasvispihvit ja kesäkurpitsa uudella twistillä

Kokkaa elokuun kauniina päivinä herkullisia kasvisruokia satokauden antimista. Hyvistä ja tuoreista kasviksista valmistat monta hyvää arki- ja juhlaruokaa.

Lue lisää: Ihanat kasvisruoat – ota talteen hurmaavat reseptit

Kesäkeittoa ranskalaiseen tapaan

Kun ilmat ovat ennätyshelteisen kesän jälkeen vähän viilenneet, alkaa taas mieli tehdä lämpimiä keittoja, joissa maistuu kesän kypsyttämät kasvikset.

Ranskalainen kesäkeitto tehdään porkkanoista, kesäkurpitsasta ja fenkolista. Myös lehtikaali ja hapankaali sopivat sattumiksi sopan sekaan. Vihreät ja valkoiset pavut tuovat ruokaisuutta, joten keitto on yhtä aikaa raikas ja ruokaisa. Kesäkeitto vain paranee kylmäsäilytyksessä, joten sitä kannatta valmistaa kerralla reilu kattilallinen.

Jos haluat erityisen maukasta soppaa, kruunaa annos pestokastiketta muistuttavalla auringonkukansiemenpistoulla.

ranskalainen kesäkeitto ja auringonkukansiemenpistou

Ohje: Ranskalainen kesäkeitto

Auringonkukansiemenpistou

Pastasalaattia lehtikaalipestolla ja kauden kasviksilla

Trendikäs, hyvänmakuinen ja vieläpä varsin terveellinen lehtikaali on loppukesästä sesongissa, joten sitä kannattaa suosia ruoanlaitossa. Lehtikaalista pyöräytät vaikkapa mahtavan pastakastikkeen peston tapaan korvaamalla sillä perinteisesti italialaisessa yrttikastikkeessa käytetyn basilikan.

Ohjeessa pastasalaatti höystetään parsakaalilla, herneillä ja kirsikkatomaateilla, mutta voit lisätä joukkoon myös omia suosikkikasviksiasi tai vaikkapa mozzarellapalloja.

lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Ohje: Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Grillatut kasvisleivät ja yrtti-ricottalevite

Grillatuilla kasviksilla täytetyt rapeat maalaisleivät sopivat hyvin lounaaksi, iltapalaksi tai muuten vain pikkunälkää taltuttamaan. Yrttinen ricottajuustolvite saa pikantin potkun pippurisesta rucolasta.

grillatut kasvis-yrtti-ricottaleivät

Ohje: Grillatut kasvis-yrtti-ricottaleivät

Kesäkurpitsa-parmesaanitikut ranskalaisten rapaan

Kesäkurpitsa-parmesaanitikut ovat hauskaa vaihtelua perinteisille perunasta valmistetuille ranskalaisille. Rasvalla läträämisen ja uppopaistamisen voi kuitenkin jättää välistä, sillä herkullisesti juustolla kuorrutetut kesäkurpitsatikut paahtuvat rapeiksi uunissa grillivastuksen alla.

punajuuri-härkäpapupihvit, kantarellimuhennos ja kesäkurpitsa-parmesaanitikut

Ohje: Kesäkurpitsa-parmesaanitikut

Ruokaisat kasvispihvit härkäpavuilla

Kasvispihvit ovat syksyistä vegeruokaa parhaimmillan, mutta pelkistä juuresraasteista valmistettuna usein turhan kevyttä syötävää. Näiden punajuuripihvien juju on proteiinipitoinen härkäpapurouhe, joka tuo pihvimassaan sopivasti ruokaisuutta. Vaihtelemalla juuresraasteita ja mausteita saat kasvispihveistä aina uuden makuisia variaatioita.

Lisukkeeksi sopivat kesäkurpitsa-parmesaanitikut sekä kantarellimuhennos, jossa ei kermaa ja voita säästellä.

Ohje: Härkäpapu-punajuuripihvit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvisruoka x 5: lämpimät leivät, pesto, kesäkeitto, kasvispihvit ja kesäkurpitsa uudella twistillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X