Juhannuksen juhla-ateria katetaan ulos

Keskikesän juhlapöytä katetaan ulos. Nyt nautitaan yrteillä maustetuista herkuista.

Alkumaljaksi sopii poreileva raparperi-mansikkasangria, joka toivottaa vieraat tervetulleiksi.

Kesänmakuinen pikkusuolapala syntyy ruisleivästä, savusilakkatahnasta, punasipulista ja tuoreesta tillistä.

Tuoreissa siemenreikäsämpylöissä maistuu salvia. Yrtit maistuvat myös paistetussa ricottajuustossa, jota sipaistaan leivän päälle voin sijaan.

Suvisalaatissa rouskuvat uuden sadon vihannekset. Kesän ensimmäisistä, napakoista avomaankurkuista leikataan herkullisia kurkkuveneitä.

Yrttimarinoitu routapaisti kypsennetään mureaksi hyvissä ajoin, ja tarjoillaan kylmänä lämpimien yrtti-voiperunoiden kera.

Jälkiruoaksi sopii kesän ensimmäisillä mansikoilla höystetty mansikka-basilikapannacotta.

Tuoreet juhannuspitkot maistuvat kylmän maidon tai kuuman kahvin kera.

Lue myös:
Juhannusruokaa rennosti
Juhannuksen menu
Juhannus ja grillaus kuuluvat yhteen
Juhannus on täynnä taikaa

Kuvat: Kristiina Kurronen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhannuksen juhla-ateria katetaan ulos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X