Juhannusruoka maistuu, satoi tai paistoi

Keskikesän juhla on onnistunut, kun tarjottavat maistuvat. Tämän juhlamenun voit kattaa sisälle tai ulos!

Helppo juhannusateria syntyy, kun osa ruoista tehdään etukäteen. Näin jää aikaa rentoutua ja nauttia yöttömästä yöstä.

Juhannusmenun voi toteuttaa myös nyyttäri-periaatteella: sovitaan, että yksi valmistaa kakun ja toinen piirakan, jolloin isäntäväen tehtävänä on vain osa tarjottavista.

Alkumalja virittää juhlatunnelman

Malja keväälle sopii mökin verannalla nautittavaksi. Maljat voidaan tarjota juhannusruusuilla koristellulta tarjottimelta. Juoma koristellaan ruusun terälehdillä. Maljassa voidaan käyttää kuohuviiniä tai siitä voidaan tehdä alkoholiton versio käyttämällä sitruunalimonadia.

Pääruoaksi erityisen hyvää grillistä

Parsalla täytetty pekonikäärö maistuu kuin tuhti grilliliha, mutta se valmistuu kätevästi uunissa. Voit paistaa vierekkäin myös kaksi kääröä, jos perheessä on kasvuikäisiä nuoria, joille maistuu isompikin annos. Jos tuoretta parsaa ei ole saatavilla, voit käyttää säilöttyä parsaa.

Varhaisperunat maistuvat mehevän pekonikäärön kanssa. Klassinen juhannuslisuke tarjotaan tuoreen tillin ja voinokareen kera. Varhaisperunat sopivat myös sillin kyytipojaksi.

Suvisalaatti on nimensä veroinen, koska siinä käytetään kesän tuoreita vihanneksia. Salaatti valmistuu nopeasti ja sen raaka-aineet löytyvät pienemmänkin ruokakaupan valikoimasta.

Suussa sulava jälkiruoka

Mansikoilla koristeltu täytekakku on kesän paras herkku. Kakkupohja tehdään edellisenä päivänä, jolloin juhannusaatoksi jää vain kakun täyttö ja koristelu. Kesäkakussa maistuvat mansikat, raparperi ja valkosuklaa.

Pientä yöpalaa

Juhannuskokkoa katsellessa on mukava maistella jotain pientä suolaista. Yöpalaksi sopiva sipulipiiras voidaan valmistaa etukäteen ja lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua. Piirakan kanssa maistuu juomaksi haudutettu tee. Tarjoa teessä hunajan sijaan nokare hilloa.

 

Lue myös:

Juhannus ja grillaus kuuluvat yhteen
Juhannuksen juhla-ateria katetaan ulos
Juhannuksen menu
Juhannusruokaa rennosti
Juhannus on täynnä taikaa

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhannusruoka maistuu, satoi tai paistoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X