Passion vaniljapasha, tropiikin valkosuklaamousse ja kuusi muuta pääsiäisen hedelmäistä jälkiruokaa

Mitä tarjota pääsiäisaterian päätteeksi? Mämmiä, pashaa vai kenties jotain ihan muuta? Kokosimme kahdeksan ihaninta hedelmien raikastamaa jälkiruokaa, jotka maistuvat vaikka vatsa olisikin jo pullollaan lammasta ja muita pääsiäisherkkuja.

Ikisuosikki creme brulee valmistuu tällä reseptillä astetta herkummin, kun sekä rapeassa sokerikuorruttessa että sen alta paljastuvassa kermaisessa täytteessä ilahduttaa veikeä passionhedelmä. Suorastaan järisyttävän hyvä passiobrûlée on itse asiassa varsin helppo valmistettava, mutta tekee takuulla lähtemättömän vaikutuksen jokaiseen herkkusuuhun.

kookosrisotto mangon ja passiosiirapin kanssa

Kookoksen ystävät huomio! Tämä jälkiruoka on juuri teitä varten. Vaniljalla maustettu kookosrisotto tarjotaan itse tehdyn passionsiirapin kanssa. Tuore mango raikastaa mukavasti kokonaisuutta ja pelaa täydellisesti yhteen eksoottisten makujen kanssa.

ananaspannacotta ja tropiikin valkosuklaamousse

Eksoottinen ananaspannacotta yhdistää ihanasti täyteläistä kookosta ja Malibu-likööriä sekä makeanraikkaita ananaksia. Ananakset paloitellaan, pyöritellään ruokosokerissa ja lisätään hyytyneen pannacottan päälle. Koko komeus tarjotaan kauniista annosmaljoista ja koristellaan tuoreilla mintunlehdillä, joten sekä ulkonäkö että maku ovat enemmän kuin kohdillaan.

Jos ananaspannacotta on enemmän aikuisten mieleen, lapsille ja lapsenmielisille maistuu ehkä paremmin tropiikin valkosuklaamousse. Pehmeä, makea, valloittava ja supersuloinen jälkiruoka maustetaan passionhedelmällä sekä mangososeella ja tarjotaan hauskasti suklaamunista.

mango-mignonmaljat

Tässä reseptissä pääsiäisen suosikkisuklaamunat saavat seurakseen makeaa mangoa. Mango-mignonmaljat tehdään näyttävästi viinilaseihin sulattamalla pohjalle suklaata ja hyydyttämällä päälle ihanaa mangovaukasta. Juhlava jälkiruoka valmistuu helposti, mutta varaa aikaa suklaan ja mangovanukkaan jähmettymiseen.

hunajakrokanttijäädyke ja aprikoosikastike

Pääsiäisenä voi jo ottaa varaslähdön kesään ja nauttia astetta viileämmistäkin herkuista. Kerrosta vuokaan manteliliköörillä ryyditettyä valkosuklaista jäädykemassaa sekä hunajaista pähkinäkrokanttia ja nosta vuoka sitten pakastimeen jäätymään. Aprikoosinpuolikkaiden ja tuoreen mintun kanssa tarjottuna hunajakrokanttijäädyke ei ole äklömakea, vaan mukavan raikas kokonaisuus.

valkosuklaamunat ja hedelmäkiisseli

Jos kysytään pääsiäisen ykkösraaka-ainetta, moni varmasti nimeäisi munan, herkutellaanhan pyhien aikana niin kananmunilla kuin suklaamunillakin. Tässä jälkiruoassa suklaamuna tehdään valkosuklaasta ja maitorahkasta, nokare persikkasosetta ajaa keltuaisen asemaa. Hedelmäkiisselin kanssa tarjottu hauska valkosuklaamuna saattaa herättää pientä hilpeyttä ruokaseurueessa, eikä hymy takuulla hyydy herkkua maistettaessakaan, niin hyvää se on!

passion-vaniljapasha

Jos kuitenkin olet päätynyt tarjoamaan pääsiäisaterian päätteeksi pashaa, kokeile siihenkin raikkaan hedelmäistä twistiä. Passion-vaniljapasha tehdään vaniljarahkasta ja kermasta, joiden joukkoon sekoitetaan muun muassa mantelirouhetta ja passionhedelmää. Yön yli harsokankaan läpi valutetusta massasta muotoillaan jälkiruokamaljoihin söpöt annokset, jotka tarjotaan passionhedelmä kanssa.

Lisää hedelmäisiä herkkuja pääsiäisen iloksi:

malibulla maustettu mangomousse

Malibulla maustettu mangomousse

Jogurttipannacotta ja marinoitua appelsiinia

Jogurttipannacotta ja marinoidut appelsiinit

suklaa-mangomalja

Suklaa-mangomalja

Ruoka.fi: Sitruunainen mousse

Keskustelu

Kommentoi juttua: Passion vaniljapasha, tropiikin valkosuklaamousse ja kuusi muuta pääsiäisen hedelmäistä jälkiruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X