Reseptihaku

Kaipaatko tarkkuutta? Käytä tarkennettua hakua.

Hakualue
Ateriatyyppi
Erityisruokavaliot
Sesonki
Valmistusaika

Peura bolognese

  • Ateriatyyppi: Pääruoat
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Leikkaa pekoni kapeiksi suikaleiksi, silppua sipulit ja kuutioi porkkanat ja selleri pieniksi paloiksi. Paista pekonipaloja hetki pannulla ja siirrä pataan. Jätä hieman pekoninrasvaa pannulle, lisää oliiviöljyä sekä sipulit ja juureskuutiot. Paista heti pannulla ja lisää pataan. Ruskista vielä jauheliha samassa paistinpannussa ja lisää sekin pataan. Lisää pataan tomaattimurska, säilötyt tomaatit, laakerinlehti ja lihaliemi. Anna kuumentua. Lisää punaviini ja kaikki muut mausteet, paitsi tuore basilika.

Köyhät ritarit leivästä tai pullasta

  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat
  • Valmistusaika: Alle 30 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Köyhät ritarit leivästä tai pullasta on jälkiruokaklassikko, johon saa kätevästi hyödynnettyä hiukan kuivahtaneet pulla- tai leipäviipaleet. Voissa ruskistetut viipaleet tarjotaan kermavaahdon ja omenahillon kera.

Kanelikorput

  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Kanelikorput syntyvät pikkupullista, jotka halkaistaan, maustetaan kanelisokerilla ja kuivatetaan uunissa. Omatekoiset kanelikorput maistuvat teepöydässä tai kiisselin kanssa.

Pullapojan hedelmäpaistos

  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat
  • Valmistusaika: 30-60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Pullapojan hedelmäpaistos syntyy omenoista ja päärynöistä, jotka saavat pinnalleen kuivahtaneista pullamuruista loihditun kuorrutteen.

Sitruunainen pullavanukas

  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat
  • Valmistusaika: 30-60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Sitruunainen pullavanukas jalostaa kuivahtaneet pullaviipaleet uudeksi herkuksi. Aprikoosirouhe ja rusinat antavat vanukkaalle raikkautta. Voit käyttää pullavanukkaaseen myös pähkinöitä tai kookoshiutaleita.

Mustikkapullat

  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Mustikkapullat ovat meheviä pikkupullia, jotka täytetään vaniljatuorejuustolla ja pakastemustikoilla.

Mantelihyrrät

  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Mantelihyrrät ovat somia kierrepullia, jotka täytetään mantelimassalla ja koristellaan mantelirouheella.

Tahmeat herkkupullat

  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Tahmeat herkkupullat ovat ihanan makeita vuokapullia, jotka täytetään suklaa-pähkinälevitteellä ja suklaalla ja kruunataan kinuskikastikkeella.

Sitruunapitko

  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Sitruunapitko on mehevä ja maukas vuokapulla, joka täytetään tuorejuustolla ja sitruunatahnalla. Ison pitkon sijaan voit leipoa myös sitruunaisia vuokapullia.

Hyvä pullataikina

  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Hyvä pullataikina sopii niin pikkupulliin, pitkoihin kuin bostonkakkuunkin. Lasten kanssa leipoessa voi pullataikinasta muovata vaikka koko pullaperheen. Puolen litran pullataikinasta leivot noin 40 pikkupullaa tai 2-3 pullapitkoa.

Possusliderit

  • Ateriatyyppi: Aamiainen, väli- tai iltapala
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Possusliderit ovat meheviä pikkuhampurilaisia, jotka hotkaisee suuhunsa jo muutamalla puraisulla. Sliderien täytteenä on mureaa ylikypsää possunkylkeä, tulista tomaattikastiketta ja valkosipulimajoneesia.

Japanilaiset hodarit

  • Ateriatyyppi: Aamiainen, väli- tai iltapala
  • Valmistusaika: 30-60 min
  • Japanilaiset hodarit täytetään chorizo-makkaroilla ja kaalisalaatilla. Maukkaat hodarit saavat japanilaista vivahdetta wasabimajoneesista ja gomashiosta eli seesaminsiemensuolasta.

Kanahampurilainen

  • Ateriatyyppi: Aamiainen, väli- tai iltapala
  • Valmistusaika: 30-60 min
  • Kanahampurilainen täytetään mehukkaalla paneroidulla kanalla, pikkelöidyllä kurkulla, chilimajoneesilla ja korealaisella kiinankaalisalaatilla eli kimchillä.

Aasialaiset hot dogit

  • Ateriatyyppi: Aamiainen, väli- tai iltapala
  • Valmistusaika: 30-60 min
  • Aasialaiset hodarit ovat maukasta katuruokaa etnisellä vivahteella. Hodareiden juju on pikkelöity juuressalaatti ja jalapenosalsa.

Briossitaikina

  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset
  • Valmistusaika: yli 60 min
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
  • Briossitaikina on mehevien hampurilais- ja hodarisämpylöiden salaisuus. Taikinan voi tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana.