Manteli maustaa leivonnaiset

Manteli maustaa monenmoiset leivonnaiset: mureat pikkuleivät, pehmeät pullat, suloiset macaronit ja perinteiset kuivakakut.

Mantelinen sahramikakku on helppo kahvileipä, joka tuo joulun herkullisen tuoksun keittiöön.

Joulun ajan kahvipöytään sopii myös mantelikakku. Tomusokerikuorrutus ja mantelilastut taikovat perinteisestä kuivakakusta juhlavan. Halutessaan kakun voi vielä kostuttaa manteliliköörillä.

Mantelinen omenakakku on helppo leivonnainen, jonka taikina maustetaan mantelimassalla ja pinnalle ripotellaan paahdettuja mantelilastuja. Mehevä omenakakku sopii myös jälkiruoaksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Juhlavat mantelipullat syntyvät, kun paperivuokiin leivotut pikkupullat täytetään mantelimassalla ja koristellaan mantelilastuilla.

Pienissä paperivuoissa tarjoillaan myös somat mantelikakkuset, joiden suloinen mantelitäyte saa seurakseen lusikallisen vadelmahilloa.

Vaniljaiset mantelipikkuleivät ovat perinteikkäitä, mureita ja maukkaita pikkuleipiä, jotka pursotetaan somiksi kransseiksi. Mantelin lisäksi pikkuleipätaikinan mausteeksi voi lisätä myös muita pähkinäjauheita tai sitrusraasteita.

Manteliset vadelmaviipaleet leivotaan tagoiksi, täytetään vadelmamarmeladilla, koristellaan tomusokerikuorrutusraidoilla ja leikataan pieniksi viipaleiksi vasta jäähtyneenä.

Baileys-täytteisten macaron-leivosten taikinassa maistuu manteli ja täytteessä kermalikööri. Tarjoa suloiset macaronit pikkujoulujen herkkupalana tai pakkaa leivokset sievään pussiin ja anna lahjaksi.

Lisää ruokaideoita leivontaan:
Parhaat suklaareseptit
Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Joulun parhaat pikkuleivät
Kuppikakut hurmaavat
Ruoka.fi: Mantelimassa

Kuvat: Jorma Marstio ja Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Manteli maustaa leivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X