Vappubrunssin parhaat ohjeet

Vappu on kevään hauskin juhla, joten vappubrunssikin kannattaa koota rennosti ja pieni pilke silmäkulmassa. Täytetyistä avokadoista, hernebruschettoista, ruokaisista salaateista, makkarakroketeista ja espanjalaisista churroista sekä sokerikuorrutetuista donitseista koottua vappubrunssia muistellaan taatusti vielä vuosienkin päästä.

Moni viettää vappua piknikillä ja tarjottavatikin on syytä suunnitella sen mukaisesti. Erilaiset salaatit, suolaiset piirakat, pikkusuolaiset purtavat sekä munkit ja donitsit kulkevat helposti mukana, mutta sopivat hyvin myös sisälle katettuun vappubrunssipöytään. Varaa tarjolle myös simaa ja kuohuvaa sekä hyvää kahvia, onhan vappu!

Rapeat bruschettat hernetahnalla

Piparjuurella maustetulla hernepestolla sekä mozzarellajuustolla päällystetyt bruschettat ovat helppo herkku buffetpöytään. Tämä kevään vihreänä hehkuva pikkusuolainen vie kielen mennessään!

hernebruschetta

Ohje: Hernebruschetat

Perunasalaattia, tietysti!

Mitä olisi vappubrunssi ilman perunasalaattia? Yrttiöljyllä maustettu vihreä perunasalaatti on helppo tehdä ja nappivalinta vappupiknikille, sillä se ei ole moksiskaan kuljetuksesta ja pienestä odottelusta. Kaprikset tuovat sopivasti ryhtiä muutoin varsin simppeliin salaattiin.

vihreä perunasalaatti

Ohje: Vihreä perunasalaatti

Cevichellä täytetyt avokadot

Raikkaat ja terveelliset avokadot ovat täydellistä pikkuruokaa brunssipöytään, kun täytät ne herkullisella katkarapucevichellä. Voit myös valmistaa muita täytteitä, kuten lohta tai erilaisia tahnoja.

Rapuceviche_avokadot

Ohje: Rapuceviche-avokadot

Salaatti + piirakka

Suolaiset piirakat ovat rakastettuja tarjottavia, jotka eivät petä koskaan. Hävyttömän helppo ja lyömättömän hyvä piirakka tehdään valmiista piirakkapohjasta, täytetään ricottajuustolla sekä yrteillä ja koristellaan raikkaalla tomaattisalaatilla. Piirakan päälle sopii myös ohueksi höylätty parsa.

Tomaattipiirakka

Ohje: Tomaatti-ricottajuustopiirakka

Raikas ja ruokaisa kvinoasalaatti

Herkkuja notkuva brunssipöytä kaipaa myös jotain kevyttä syötävää. Kvinoa-tabboulehsalaatti tuo pöytään väriä ja raikkautta. Salaatti syntyy nopeasti, mutta maistuu sitäkin makoisammalta. Salaatista tulee vieläkin parempaa, kun teet sen valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laitat yöksi jääkaappiin maustumaan.

kvinoatabbouleh

Ohje: Kvinoa-tabboulehsalaatti

Mausteiset makkarakroketit

Vappubrunssin parhaat pikkusuolaiset suupalat tulevat tässä. Makkarakroketit  tehdään mausteisesta makkarasta, kuten espanjalaisesta chorizosta sekä keitetyistä perunoista, parmesaanijuustosta, aurinkokuivatuista tomaateista ja mausteista. Aja ainekset monitoimikoneessa sekaisin, muotoie pyöryköiksi ja friteeraa rapeiksi. Nam!

makkarakroketit

Ohje: Makkarakroketit

Jälkkäriksi munkkitankoja ja donitseja

Espajalaiset munkkitangot eli churrot ja sokerikuorrutetut donitsit ovat täydellisiä herkkuja vappubrunssin makeiksi tarjottaviksi. Churrot valmistuvat perinteisiä vappumunkkeja vikkelämmin, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Kaneli-sokerissa pyöräytettyjen pikamunkkitankojen kanssa tarjotaan täyteläistä suklaakastiketta, joka tekee herkkuhetkestä täydellisen.

churrot ja suklaadippi

Itse tehtyjen donitsienkaan kanssa ei tarvitse turhia kikkailla. Sitruunalla maustetut vappudonitsit paistuvat kätevimmin donitsipellillä, mutta onnistuvat myös ilman sitä pursottamalla taikinasta donitsin muotoisia rinkuloita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

donitsit

Ohjeet:

Espanjalaiset munkkitangot eli churrot

Donitsit uunissa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappubrunssin parhaat ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X