Kanaa_tikussa

Mitä perunasalaatin kanssa? Katso 5 parasta vinkkiä

Vappuna syödään tietysti perunasalaattia. Sen kylkeen sopivat niin mausteiset pyörykät, hauskat broilerivartaat ja -nuijat kuin grillattu lohikin.

Lohta grilliin

Vappu on mitä mainioin aika aloittaa grillauskausi. Tuhdin rasvainen lohi kypsyy grillissä huippuherkulliseksi perunasalaatin kumppaniksi. Herkästi hajoava kala pysyy parhaiten kasassa, kun sen asettaa halsteriin. Kastike valmistuu vähintään yhtä nopeasti kiinalaisesta hoisin-maustekastikkeesta sekä tujauksesta chiliä ja limettiä. Nopean lohen grillauksen jälkeen valele päälle kastike, ja Hoisin-lohi on valmis.

hoisin-lohi

Tikutettua kanaa

Tikkuihin pujotettu ruoka on hauskaa syötävää ja sopii siksi erinomaisesti vappuun ja perunasalaatin kylkeen. Näiden korianteriöljyssä pyöräytettyjen kanavartaiden etuihin kuuluu myös se, että ne maistuvat herkulta hieman jäähtyneenäkin. Vartaat voi kypsentää jo edellisenä päivänä, jolloin ne on nopea pakata mukaan vappupiknikille.

grillattua kanaa tikussa

Katso myös Anna.fi: Chilimausteiset broilerivartaat

Pankopaneroidut broilerinuijat

Hauskat ja herkulliset kananuijat ovat todellinen vappuherkku. Nuijat uitetaan yön yli marinadissa, pyöräytetään sitten japanilaisissa panko-korppujauhoissa ja nostetaan uuniin paahtumaan. Lopputulos on siten maukas ja mehevä, päältä vastustamattoman rapea. Rakuunalla maustettu majoneesidippi sekä perunasalaatti ovat pankopaneroitujen kananuijien koukuttavan hyvät kaverit.

Pankopaneroidut kananpojat ovat helppoa kotiruokaa.

Tulistuneet lihapullat

Lihapullat ja perunasalaatti ovat klassikkopari ja varma valinta myös vappupiknikille tai -brunssille. Nämä lihapullat ryyditetään mausteisella espanjalaisella chorizo-makkaralla, paahdetaan uunissa meheviksi ja viimeistellään pannulla sokerin ja chiliripauksen kanssa kauniin ruskeiksi. Yhtä aikaa tuliset ja makean tahmeat chorizopyörykät ovat kerrassaan vastustamatonta naposteltavaa.

chorizopyorykat

Kasvispyörykät falafelien tyyliin

Kasvissyöjänkään ei tarvitse tyytyä pelkkään perunasalaattiin, sillä huippuhyvät purtavat valmistuvat falafelien tyyliin kikherneistä sekä porkkanasta. Tulinen takapotku syntyy pohjoisafrikkalaisesta harissa-tahnasta ja rapea pinta uppopaistamalla. Tuliset kasvispyörykät voi popsia perunasalaatin kanssa sellaisenaan tai dippata majoneesi- tai jogurttipohjaiseen kastikkeeseen.

tuliset kasvispyörykät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mitä perunasalaatin kanssa? Katso 5 parasta vinkkiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X