tomaattipiirakka

Vappubrunssin parhaat suolaiset piirakat

Vappuna pöytä notkuu toinen toistaan herkullisemmista tarjottavista. Suolaiset piirakat maistuvat aina ja niistä riittää syötävää isommallekin porukalle. Poimimme kuusi parasta.

Nerokas bataattipiirakka

Värikäs bataattipiirakka on hauskaa ja vähän erilaista tarjottavaa vappubrunssilla. Pohja valmistetaan ohuenohuiksi viipaloiduista bataateista, jotka levitetään uuninpellille vieri viereen ja paahdetaan rapeiksi. Täytteenä piirakassa on keväistä hernepestoa, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kun valitset kasvipohjaisen juuston, on bataattipiirakka sekä gluteeniton että vegaaninen.

värikäs bataattipiirakka

Ohje: Värikäs bataattipiirakka

Vikkelästi valmistaikinasta

Sushipiirakan valmistaja pääsee helpolla, sillä sen pohja tehdään valmiista pakastelehtitaikinasta. Paista taikina rapeaksi ja lisää täytteet vasta lopuksi. Tässä ohjeessa piirakan päälle kootaan sushista tuttuja makuja: wasabia, graavilohta ja säilöttyä inkivääriä eli garia.

Lehtitaikinasta valmistetun piirakan päälle sopivat myös muut täytteet, kuten tomaatti, mozzarella ja pestokastike. Voit paistaa pohjan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja lisätä täytteet vasta hetki ennen tarjoilua.

sushipiiras

Ohjeet:

Helppo sushipiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Potkua chorizosta

Jos kaipaat vappubrunssille mausteista menoa ja meininkiä, on chorizopiirakka valintasi. Se saa makua espanjalaisesta chorizo-makkarasta, jalapenoviipaleista, paprikasta ja texmex-juustoraasteesta. Ohjeella leivot koko pellillisen piirakkaa, joten sillä ruokit suuremmankin juhlaseurueen.

chorizopiirakka

Ohje: Chorizopiirakka

Vastustamaton parsapiirakka

Kevään ajankohtaisin herkku on parsa ja sillä viimeistelty piirakka on varma hitti vapun brunssipöydässä. Tästä parsapiirakasta erityisen hyvän tekee rapea filotaikinapohja, joka saa vastapainoa pehmeästä juustotäytteestä.

Parsapiirakka

Ohje: Pehmeä ja rapea parsapiirakka

Salaatti + piirakka

Tämä vuohenjuusto-basilikapiiras miellyttää erityisesti niitä, jotka arvostavat avainsanoja gluteeniton, täyteläinen, raikas, näyttävä ja keväinen. Kvinoajauhoista valmistettu piirakkapohja saa täyteekseen vuohenjuustoa, ricottaa sekä basilikaa ja päällensä marinoidun tomaattisalaatin.

gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiirakka

Ohje: Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappubrunssin parhaat suolaiset piirakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X