vappupiknik

Vappupiknik helpoilla herkuilla

Pikniksesonki alkaa virallisesti vapusta. Kokosimme vappumenun, jonka ruoat voi valmistaa etukäteen, ne on helppo pakata mukaan ja nauttia ulkosalla luonnon helmassa.

Pakkaa herkut tiiviisiin ja kuljetusta kestäviin rasioihin. Leivonnaiset voi pakata myös pakastuspusseihin. Varaa mukaan kertakäyttölautasia, -mukeja ja -ruokailuvälineitä tai muovisia piknikastioita sekä serviettejä.

Lue myös: Mitä perunasalaatin kanssa? Katso 5  parasta vinkkiä!

pastasalaatti

 

Omenalla, retiiseillä, kurkulla, parsalla ja kermaviilikastikkeella höystetty perunasalaatti, broileri-pastasalaatti ja kreikkalainen pastasalaatti ovat ruokaisaa syötävää. Marinoidut salaatit voi valmistaa hyvissä ajoin eivätkä ne kärsi kovin helposti kuljetuksessa.

Salaatteja täydentävät itämaisittain marinoidut herkkusienet ja lampaan jauhelihasta pyöritellyt lihapullat.

Termospulloon pakattu tulinen paprikakeitto lämmittää mukavasti, jos vappusää on kolea.

focaccia

Lisukkeita ei voi olla koskaan liikaa

Keiton ja salaattien kera maistuu pehmeä foccaccia-leipä. Näyttävä rosmariinilla koristeltu focaccia on helppo valmistaa uunipellillä. Leikkaa leipä jo kotona valmiiksi annospaloiksi. Focaccian sijaan piknikkoriin sopivat myös pienet rosmariinileipäset.

Leivän kera tarjottavaksi sopivat maukkaat tahnat. Herkullisia vaihtoehtoja ovat valkosipulilla ja mintulla maustettu tsatsiki, paahdetuista munakoisoista pyöräytetty baba ghanoush tai mausteinen omena-papuhummus. Tsatsiki on loistava lisäke myös menun lammaspyöryköille.

savusilakkawrapit

Tsatsiki antaa mehevyyttä myös savusilakkawrapeille, jotka kääräistään käteviksi annoksiksi tortillaletuista.

Perunasalaatti kuuluu vappuun

Minttu-pestoperunasalaatti on vappuohje.

© Brunssikirja – brunch all day (Tammi)

Unohda majoneesi ja suolakurkut. Tee nyt vapun paras perunasalaatti. Sen valtteja ovat kohtuullisen edulliset, sesongin raaka-aineet ja  ihana kastike! Jenni Häyrinen ja Saara Atula ovat asiantuntijoita, kun puhutaan brunssista tai piknikistä. Kysyimme Brunssikirjan (Tammi) tekijöiltä ohjetta vapun parhaalle perunasalaatille.  Jennin ja Saaran perunasalaattia maustaa tuoreesta mintusta tehty pesto. Perunoiden lisäksi salaattiin kuuluu parsa, retiisit ja pakasteherneet.

Mitä perunasalaatin kanssa?

Perunasalaatin kylkeen sopivat esimerkiksi mausteiset chorizopyörykät, helpot broilerivartaat ja pankopaneroidut broilerinuijat.  Voit valmistaa pyörykät ja vartaat jo edellisenä päivänä. Ne maistuvat myös kylminä.

Makea päätös vappupiknikille

Vappupiknikin jälkiruoaksi sopii helppo hedelmäjälkiruoka, joka on helpointa tehdä valmiiksi jokaiselle ruokailijalle omaan pieneen purnukkaan.

Juustokakku jälkkäri

Kahvin kera maistuvat pienet ja pyöreät mustikkamunkit tai herkullisen rapsakat suklaa-kaurakeksit.

Palan painikkeena vappupiknikillä tarjotaan tietysti itse tehtyä vappusimaa.

 

Lisää ruokaideoita vapuksi:

Rapea parsapiirakka, minimunkasmuffinit ja 5 muuta reseptiä rennolle vappubrunssille
Perunasalaatti x 5
Vappubrunssi pursuaa raikkautta
Vappujuomat – kuplivat juomat kuuluvat kevään juhlaan
Lue myös Anna.fi: Helppo vappulounas

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappupiknik helpoilla herkuilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X