Ruoka

Vappupiknik – kokoa koriin helposti valmistuvat eväsherkut

Pikniksesonki alkaa virallisesti vapusta. Kokosimme vappumenun, jonka ruoat voi valmistaa etukäteen, ne on helppo pakata mukaan ja nauttia ulkosalla luonnon helmassa.

Vappupiknik tiedossa? Pakkaa herkut tiiviisiin ja kuljetusta kestäviin rasioihin. Leivonnaiset voi pakata myös pakastuspusseihin. Varaa mukaan kertakäyttölautasia, -mukeja ja -ruokailuvälineitä tai muovisia piknikastioita sekä serviettejä.

Lue myös: Mitä perunasalaatin kanssa? Katso 5  parasta vinkkiä!

Vapupiknik kootaan salaateista ja pyöryköistä

 Omenalla, retiiseillä, kurkulla, parsalla ja kermaviilikastikkeella höystetty perunasalaatti, broileri-pastasalaatti ja kreikkalainen pastasalaatti ovat ruokaisaa syötävää. Marinoidut salaatit voi valmistaa hyvissä ajoin eivätkä ne kärsi kovin helposti kuljetuksessa.

Salaatteja täydentävät itämaisittain marinoidut herkkusienet ja lampaan jauhelihasta pyöritellyt lihapullat.

Termospulloon pakattu tulinen paprikakeitto lämmittää mukavasti, jos vappusää on kolea.

Vappupiknik: Lisukkeita ei voi olla koskaan liikaa

Keiton ja salaattien kera maistuu pehmeä foccaccia-leipä. Näyttävä rosmariinilla koristeltu focaccia on helppo valmistaa uunipellillä. Leikkaa leipä jo kotona valmiiksi annospaloiksi. Focaccian sijaan piknikkoriin sopivat myös pienet rosmariinileipäset.

Leipästen kanssa maistuvat erilaiset tahnat ja levitteet. Kokeile esimerkiksi hummusta tai avokadotahnaa. Herkullisia vaihtoehtoja ovat valkosipulilla ja mintulla maustettu tsatsiki, paahdetuista munakoisoista pyöräytetty baba ghanoush tai mausteinen omena-papuhummus tai luksus-hummus.

Tsatsiki on loistava lisuke myös menun lammaspyöryköille. Tsatsiki antaa mehevyyttä myös savusilakkawrapeille, jotka kääräistään käteviksi annoksiksi tortillaletuista.

Tsatsiki antaa mehevyyttä myös savusilakkawrapeille, jotka kääräistään käteviksi annoksiksi tortillaletuista.

Vappupiknik vaatii perunasalaatin

Unohda majoneesi ja suolakurkut. Tee nyt vapun paras perunasalaatti. Sen valtteja ovat kohtuullisen edulliset, sesongin raaka-aineet ja  ihana kastike!

Mitä perunasalaatin kanssa?

Perunasalaatin kylkeen sopivat esimerkiksi mausteiset chorizopyörykät, helpot broilerivartaat ja pankopaneroidut broilerinuijat.  Voit valmistaa pyörykät ja vartaat jo edellisenä päivänä. Ne maistuvat myös kylminä.

Makea päätös vappupiknikille

Vappupiknikin jälkiruoaksi sopii helppo jälkiruoka, jonka voi kätevästi tehdä valmiiksi jokaiselle ruokailijalle omaan pieneen purnukkaan.

Kahvin kera maistuvat pienet ja pyöreät mustikkamunkit, munkit suussa sulavalla suolakinuskitäytteellä tai herkullisen rapsakat suklaa-kaurakeksit.

Vappupiknik vaatii arvoisensa juomat. Kuplivat, kuivat juomat sopivat erilaisten piknik-ruokien kylkeen. Kuohuviinien ja alkoholittomien vaihtoehtojen lisäksi palan painikkeena vappupiknikillä tarjotaan tietysti itse tehtyä vappusimaa. Sen valmistus kannattaa aloittaa noin viikkoa ennen vappua. Jos aika on kortilla kaupastakin löytyy kotisiman veroisia vaihtoehtoja.

Lue myös Anna.fi: Helppo vappulounas

Artikkelia on päivitetty 21.4.2023 klo 14:25

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappupiknik – kokoa koriin helposti valmistuvat eväsherkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.