Kokkaa kevyitä kasvis- ja kalaruokia
Aloita ruokavuosi terveellisesti ja kokkaa kevyitä kala- ja kasvisruokia.
Höyryttäminen on terveellinen ja vähärasvainen tapa kypsentää kalaa. Höyrytetty lohi kuorrutetaan thaimaalaisella mausteseoksella, jossa maistuu muun muassa chili, inkivääri, valkosipuli ja yrtit.
Fenkolisilakat on maukas arkiateria, joka syntyy, kun hopeakylkiset silakkafileet kypsentyvät fenkolin kanssa uunissa. Pakastepuolukat piristävät kevyttä kalaruokaa.
Paahdettu kasvissosekeitto saa mukavan aromikkaan maun, kun keittoon tulevat paprikat, tomaatit ja sipulit paahdetaan ensin uunissa.
Maukkaat kasvispihvit tehdään porkkanasta ja kaalista, maustetaan ohralla ja kypsennetään kuumassa uunissa paahtamalla.
Lisää kevyitä ruokaideoita:
Kevyt broileriruoka neljällä tavalla
Kevyttä ja terveellistä ruokaa arkeen
Kalaruoka on kevyttä ja ravinteikasta
Kevyt jälkiruoka kutsuu maistamaan
Ruoka.fi: Parhaat reseptit keventäjälle
Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kokkaa kevyitä kasvis- ja kalaruokia