Kokkaa kevyitä kasvis- ja kalaruokia

Aloita ruokavuosi terveellisesti ja kokkaa kevyitä kala- ja kasvisruokia.

höyrytetty lohi

Höyryttäminen on terveellinen ja vähärasvainen tapa kypsentää kalaa. Höyrytetty lohi kuorrutetaan thaimaalaisella mausteseoksella, jossa maistuu muun muassa chili, inkivääri, valkosipuli ja yrtit.

Fenkolisilakat on maukas arkiateria, joka syntyy, kun hopeakylkiset silakkafileet kypsentyvät fenkolin kanssa uunissa. Pakastepuolukat piristävät kevyttä kalaruokaa.

kasvissosekeitto

Paahdettu kasvissosekeitto saa mukavan aromikkaan maun, kun keittoon tulevat paprikat, tomaatit ja sipulit paahdetaan ensin uunissa.

Maukkaat kasvispihvit tehdään porkkanasta ja kaalista, maustetaan ohralla ja kypsennetään kuumassa uunissa paahtamalla.

Lisää kevyitä ruokaideoita:
Kevyt broileriruoka neljällä tavalla
Kevyttä ja terveellistä ruokaa arkeen
Kalaruoka on kevyttä ja ravinteikasta
Kevyt jälkiruoka kutsuu maistamaan
Ruoka.fi: Parhaat reseptit keventäjälle

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokkaa kevyitä kasvis- ja kalaruokia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X