Ruoka

Ylioppilaskakku on juhlapöydän odotettu kruunu – kokosimme yhteen Kotilieden upeimmat juhlakakut

Ylioppilaskakku on kevään ajankohtaisimpia leivonnaisia. Juhlapöydän keskipiste voi olla makea marenkikakku, iki-ihana juustokakku, tuhti suklaakakku tai näyttävä ja mielikuvituksellinen mirror glaze -kakku.

Ylioppilaskakku mietinnässä? Kokosimme tähän Kotilieden parhaat kakkuohjeet. Onko juhlakalu täyteläisten suklaakakkujen tai juustokakkujen vannoutunut ystävä? Vai kaipaako hän sittenkin kakulta raikkautta ja pirteyttä? Etsiikö hän kenties jotain uutta ja jännittävää? Olitpa sitten rento leipuri tai pilkuntarkka pipertäjä, näiden ohjeiden joukosta löydät etsimäsi.

Lue lisää: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!

Ylioppilaskakku: Suklaakakku hurmaa aina

Suklaan ystävät ihastuvat ikihyviksi, kun kahvipöydässä komeilee syntisen hyvä suklaakakku. Leipoisitko herkun mieluiten tuhdin suklaisena, appelsiinilla raikastettuna, suklaamoussella täytettynä vai makean valkosuklaisena? 

Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi ylioppilaskakku, joka katoaa nopeasti juhlavieraiden suihin. Vastustamaton suklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan juhlakalun maun ja mielen mukaan suklaalastuilla tai karamelleilla, kuten suklaakonvehdeilla. 

Suklaa ja appelsiini on lyömätön yhdistelmä. Appelsiini-suklaamoussekakku suorastaan sulaa suuhun. Tuhdin suklainen mousse ja raikas appelsiinikerros hurmaavat juhlaviertaat takuuvarmasti.

Tässä kakussa hurmaa suklaan ja kirsikan valloittava makupari, komeat kakkukerrokset ja tuhti suklaakuorrute. Schwartzwaldin kakku on jo itsessään näyttävä, mutta viimeisen silauksen sille antavat syötävät kultahiput.

Myös tämä ylioppilaskakku hurmaa suklaan ja kirsikoiden yhdistelmällä. Suussa sulavan suklaa-kirsikkakakun salaisuutena on suklaiset kakkukerrokset, joiden väliin levitetään ylenpalttisesti manteliliköörissä marinoituja kirsikoita sekä kinuskilla ja mascarponejuustolla aateloitua kermatäytettä. Päälle asetellut kirsikat antavat kakulle tyylipisteet ja suklaalle ihanan makuparin.

Kahden suklaan juustokakussa on suklaata kahdessa kerroksessa. Pohjaan sulatetaan tummaa suklaata, täytteeseen valkoista.

Valkosuklaa-mangokakku on juhlien suussa sulava juhlava kruunu. Valkosuklaisen kakun upeus piilee mangon raikastamassa täytteessä ja näyttävissä koristeissa.

Ylioppilaskakut raikastuvat marjoilla tai hedelmillä

Hedelmäisen ja marjaisan raikkaat kakut sopivat täydellisesti kevään juhlapöytään.  

Limetti-mantelikakku on maukas ja mehevä. Mantelimassalla ryyditettyjen  kakkukerrosten välissä on kerma-mascarponetäytettä ja tuoreita marjoja. Raikas täytekakku viimeistellään juhla-asuun tomusokerihunnulla.

Jos ylioppilaskakkusi pitää olla gluteeniton, maukas ja mehevä, tartu tähän ohjeeseen. Maistuva vadelma-ruusutäyte on herkullinen tässä näyttävässä kerroskakussa. 

Vadelmakakku on juhlien suloisin täytekakku, jossa maistuvat aromikkaat vadelmat ja häivähdys ruusua. 

Valkosuklaa-vadelmakakku on juhlapöydän upea kuningatar. Kolmikerroksinen ylioppilaskakku täytetään valkosuklaakreemillä ja vadelmahillolla ja koristellaan suklaaruusukkeilla.

Tämän raikkaan mansikkakakun maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen.

Mokka-marjakakku on valintasi, kun kaipaat marjakakkuihin uutta jujua. Kakussa on suklainen täytekakkupohja, pikakahvilla maustettu tuorejuustokuorrute ja -täyte sekä roppakaupalla kesän makeuttamia marjoja. 

Ylioppilaskakku: Juustokakku on klassikko

Ikisuosikki, juhlan kuin juhlan kohokohta, herkku vailla vertaa – tätä kaikkea on klassikoksi muodostunut juustokakku. Valmistitpa sen sitten hyydytettynä tai paistettuna, et voi mennä vikaan. Juustokakun makumaailmaa voidaan muunnella lähes rajattomasti. Kakku saa aina uuden ilmeen erilaisilla koristeilla.

Tiesitkö, että suklaa ja mustaherukka ovat klassisen herkullinen yhdistelmä? Sujauta nuo kaksi ihanuutta juhlien kestosuosikkiin eli juustokakkuun. Jääkaapissa hyydytetyn mustaherukkajuustokakun kaunis koristelu syntyy karkkirakeista ja pakastekuivatuista marjoista.

Mango-juustokakku on juhlöydän hitti. Koristeluilla voit varioida kakun sankarin makuun sopivaksi. Kakku hyydytetään liivatteella ja pintaa peitää maukas mangokiille. 

Kookosjuustokakku viimeistellään raikkaalla passiohedelmäkiilteellä. Juustokakku on gluteeniton ja halutessaan sen voi tehdä myös täysin vegaanisena versiona. Jos haluat juustokakusta mahdollisimman näyttävän ja korkean, tee se halkaisi­jaltaan 20 cm:n kokoiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan. 

Raikkaassa mojitokakussa on samat ainekset kuin saman nimisessä drinkissä. Tämä ylioppilaskakku on aikuiseen makuun, mutta siitä voi helposti jättää rommin pois. 

Uunissa valmistettava juustokakku on aina toimiva kakkuklassikko, joka sopii erilaisten tuoreiden marjojen ja hedelmien tai marja- tai hedelmäkastikkeiden kanssa tarjottavaksi. 

Raparperi on kevään suosikkeja ja loisto valinta myös ylioppilaskakun makumaailmaan. Raparperijuustokakku ihastuttaa juhlien kahvipöydässä. Paistettavassa juustokakussa maistuu ripaus kanelia keksipohjassa ja raikas raparperihilloke täytteessä. Kakun kruunaa sitruunainen ranskankermapinta ja raparperihillokenokareet.

Lue myös Anna.fi: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7

Ylioppilaskakku: Makea marenkikakku ja iki-ihana brita

Rapeat ja makeat marenkikakut ovat täydellinen valinta ylioppilasjuhlien kahvipöydän keskipisteeksi. Marengin makua raikastavat näissä resepteissa kevätkauden mehevät hedelmät. 

Jenni Höijerin ohjeella valmistetussa marenkikakussa on kaksi pohjaa ja täytteenä lime-passionkiisseliä. Hienostuneen kakun kruunaa italialainen marenki. 

Tämän kakun houkuttelevuus piilee rapeiden marenkilevyjen ja täyteläisen kreemin yhdistelmässä. Kun makupariksi valitaan sitruuna, appelsiini ja passionhedelmä, herkullinen hedelmäisyys valtaa kakun. Appelsiini-passionkakun etuihin kuuluu myös se, että siitä saa rennolla otteella helposti näyttävän tarjottavan. Käytä koristeluun ronskisti kermaa ja hedelmiä.

Jos kaipaat uusia makuelämyksiä, mausta marenkikakun pohja unikonsiemenillä. Marengilla hunnutettu kakku on juhlapöydän katseenvangitsija. Marenkikakun täytteenä on suussa sulavaa valkosuklaa-sitruunakreemiä.

Marenkipohjainen pavlova on klassikkojälkiruokien kuningatar, upea ylioppilaskakku ja suussa sulava leivonnainen, jota kaikki rakastavat. Se on kahvipöydän hitti, joka sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kermaisen lemoncurd-täytteen lisäksi pavlovan voi täyttää tuoreilla marjoilla tai kauden hedelmillä.

Britaa rakastavat kaikki. Britakakku on yhtä aikaa rapsakka ja pumpulin pehmeä, makea ja raikas – siis täydellinen valinta ylioppilaskakuksi. Rento leivonnainen sopii myös niille, joiden mielestä maku on kakussa pikkutarkkaa koristelua tärkeämpää. Jos leivot britakakun mieluiten marjaisan makeana, tartu tähän ohjeeseen. Marianne-karkkirouhe tuo makuun raikasta jujua.

Appelsiini-britakakku kerää sekin kehut ja suosionosoitukset. Mehevä ja ilma­va brita saa appelsiinipashan makuisen kuoh­kean täytteen. Tämä klassikko­kakku on täydel­linen kevään juhlapöytään.

Näyttävät ylioppilaskakut

Vai kaipaatko ylioppilaskakulta sittenkin jännitystä ja näyttävyyttä? Kahvipöydän valovoimaisin keskipiste on vihreän eri sävyillä marmoroitu valkosuklaakakku. Mehevän kakun täytteessä maistuvat valkosuklaa, limetti ja mango. 

Mirror glaze -suklaakakku sopii juhlapöytään kuin nakutettu. Dumlesta tutun suklaan ja toffeen yhdistelmä löytyy sekä tämän kakun täytteestä että kuorrutuksesta. Upea peilikiille viimeistelee kakun!

Popcornkakku tuo juhlapöytään paitsi makua ja näyttävyyttä, myös hauskuutta ja leikkisyyttä. Suolaisen popconin ja suklaan sekä makean kinuskin yhdistelmä on kerrassaan koukuttava. 

Kevään trendikakussa voit päästää oman sisäisen taiteilijasi valoilleen. Liukuvärjätty vesivärikakku on nyt pop! Tämä ylioppilaskakku on päältä kaunis, mutta hurmaa myös maullaan. Vadelma tuo täyteläiseen mascarponejuustoon sopivasti raikkautta. 

Tuttu mansikkakakku saa tässä ohjeessa ihan uuden muodon, kun sen kokoaa hauskasti spiraalin muotoon. Mansikkakääretorttukakku kootaan suikaleiksi leikatusta, mansikkahillolla ja mansikka-mascarponejuustotäytteellä sivellystä kääretorttupohjasta. Halutessasi voit peittää kakun kokonaan mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla tai kuorruttaa pinnan kermavaahdolla, jolloin hauska spiraalimuoto paljastuu syöjille vasta kakkua leikatessa.

Ja tokihan juhlapöydässä on oltava mokkapaloja, sillä pehmeän pohjan, kielen vievän kuorrutteen sekä suklaan ja kahvin yhdistelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan koukuttava. Nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät myös iki-ihanassa mokkapalakääretortussa. Perhosen muoto ja kauniit pursotukset tekevät leivonnaisesta juhlavan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ylioppilaskakku on juhlapöydän odotettu kruunu – kokosimme yhteen Kotilieden upeimmat juhlakakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.