Vaihtelua jouluruokiin

Tutut jouluiset maut löytyvät myös uusista ruoista.

Tervehdysmalja voi olla lämmin glögi tai kylmä, kupliva ja joulunpunainen Kir-malja. Pikkuiset, herkullisilla täytteillä juhlistetut krustadikupposet valmistuvat helposti ja nopeasti.

Tarjoa tuttuja makuja uudessa muodossa. Joululohi maistuu myös sushiriisin kanssa. Lohisushin paras kyytipoika on samppanja tai laadukas kuohuviini. Saaristolaisleivällä tarjottu siikatartar on tutumpi vaihtoehto.

Perinteinen maksalaatikko tai eurooppalainen patee kuluvat jouluruokien parhaimmistoon. Kokeile vaihteeksi kermaisen lempeää broilerinmaksamoussea.

Pienelle joukolle voi ruokia valmistaa myös pikkuisissa annoskupposissa. Bataatti imeltää inkiväärin makuisen juuresvuoan.

Arkiruoaksi muuttunut lohi maistuu makean ja tulisen kastikkeen, maustetun riisin ja makean mausteisiksi haudutettujen juureskuutioiden kanssa joulunakin.

Miedossa lämmössä meheväksi muhinut kalkkuna tarjotaan appelsiinikastikkeen ja inkiväärillä terästetyn juureslaatikon kanssa. Lisukkeeksi sopivat marinoidut hedelmät. Luumut, aprikoosit ja viikunat pulskistuvat makeassa liemessä liharuokien tai jälkiruokien kanssa maistuvaksi herkuksi.

Pecanpähkinä-piirakka on amerikkalaisen joulun herkullinen houkutus. Pieni äkkimakea piirakka tarjotaan kahvin kera. Sen voi tehdä myös piirakkavuoassa.

Keskustelu

Kinkkuhan se on parasta jouluruokaa ja rosolli.Oma jouluni ei tule ellei ole saksalaista Stollenia ja hedelmäkakkua.Juomista parasta on itse tehty joulukalja jota teen joka joulu.Jälkiruoista parasta on lakkajäädyke ja riisivanukas mansikkakastikkeella.Näillä mennään tähänkin jouluun.

Jouluksi tehdään ehdottomasti perinteiset kinkku, laatikot, sinappisilakka, graavilohi ja lapselle ostetaan aina friteerattuja muikkuja.Leivonnaispuolella hedelmäkakku on jo leivottu ja nautiskelukin aloitettu. Menee jo ennen joulua. Ehdottomasti seitsemän sorttia pikkuleipiä. Eiköhän ala joulu syömisten puolesta tulla. Vaikka joulun hengellinen sisältö on kyllä tärkeintä ja parasta.

Kommentoi juttua: Vaihtelua jouluruokiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X