Lammasta pääsiäisen kunniaksi

Pääsiäislammas kuuluu yhä useamman juhlapöytään. Perinteinen lampaanpaisti on lammasruokien klassikko, mutta pääsiäisen aterialle sopivat myös lampaankyljykset tai lammasvartaat.

Hyvin raakakypsytetty lampaanliha on mureaa ja maukasta. Mureutta voi lisätä marinoimalla lihan. Voimakkaan makuinen lampaanliha maustetaan valkosipulilla ja yrteillä. Yrteistä parhaiten lampaanlihan makuun sopivat rosmariini, timjami ja minttu sekä oregano ja salvia.

Pääsiäislammas muuntuu moneksi

Monelle reisiluullinen lampaanpaisti on se perinteinen pääsiäisherkku. Pakastettu paisti on hankittava ajoissa, sillä sen sulatus vie aikaa. Lampaanpaisti kypsennetään miedossa lämmössä uunissa joulukinkun tapaan. Paistin kuivumista voi ehkäistä valelemalla sitä nesteellä. Jos haluat sisältä hieman vaaleanpunaisen paistin, sisälämpötila saa jäädä 65-70 asteeseen. Täysin kypsän paistin sisälämpötila on 75-80 astetta.

Paistin sijaan pääsiäispöytään sopivat myös uunissa kypsennetty lampaanfilee, paistetut lampaankyljykset tai lammasvartaat. Lapsiperheissä myös lammasmureke on hyvä vaihtoehto.

Lampaanlihan lisäkkeenä maistuvat valkosipuliperunat, perinteiset uuniperunat tai maustetut uuniperunanpuolikkaat sekä hasselbackan perunat ja uunijuurekset.

Valkosipulikastike ja minttuhyytelö kruunaavat lampaanpaistin.

Muista lähettää Kotilieden maksuton pääsiäiskortti!

Lue myös:

Helppo pääsiäisateria kevään kunniaksi
Pääsiäismenu perinteiseen tapaan
Lammasta pääsiäisen kunniaksi
Rahka kuuluu pääsiäiseen
Makean maltaista mämmiä
Pääsiäiskoristeet kierrätysmateriaaleista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammasta pääsiäisen kunniaksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X