Kala ui joulupöytään

Kalaruoat tuovat raikasta vaihtelua joulunajan herkutteluun. Kun korvaa monen kilon kinkun  muutamalla kalavaihtoehdoilla, ei koko joulunaikaa tarvitse viettää ähkyssä.

Kalan rasvassa on runsaasti terveellisiä monityydyttymättömiä rasvahappoja. Kalasta saa myös D-vitamiinia, joka on tärkeää luuston hyvinvoinnille.

Kalaruoat sopivat joulukiireiden kanssa painiskeleville, sillä esimerkiksi graavattu siika ja lohi valmistuvat vuorokaudessa. Niiden suolaamisen ei mene kuin muutama minuutti. Graavikalat ovat maukkaita sellaisenaan, joululimpun kera tai vaikka pestolla höystettynä.

Jos kaipaa ruokaisampaa vaihtoehtoa, kannattaa kokeilla jouluhaukea. Jouluhauki on etenkin saaristolaisten suosima herkku. Se sopii mainiosti nautittavaksi laatikoiden kanssa.

Kokeile Kotilieden herkullisia kalaohjeita:

Jouluhauki

Siikaa ja jouluista pestoa

Graavisiika

Graavilohirulla

Teksti: Hanna Karttunen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kala ui joulupöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X