Joulun uudet leivonnaiset

Uunista tulvahtavien leivonnaisten tuoksu saa joulumielen heräämään. Eikä aikaakaan, kun ensimmäiset maistiaiset jo katoavat herkkusuiden matkaan.

Hedelmäiset kakut säilyvät hyvin, joten ne voi leipoa ajoissa odottamaan juhlaa tai antaa lahjaksi läheisille. Ellet ehdi leipoa, kääräise lahjaksi kaunis vuoka ja lempikakkusi ohje.

Isoäidin joulukakku on kostea maustekakku, joka saa makua kuivatuista hedelmistä ja marjoista.

Sahramilla kullankeltaiseksi värjätty pulla on tuttu näky joulunajan kahvipöydissä. Mehevän luumupitkon täytteeseen uutta makua tuovat appelsiini ja pekaanipähkinät.

Puolukkamasariinitorttu on makea ja mehevä piirakka, jossa yhdistyvät puolukoiden hapokkuus ja mantelitäytteen aromikkuus.

Pikkuleivistä saa uudenlaisia, kun taikinaan sekoittaa pehmeää maapähkinävoita ja siitä muotoilee veikeitä nappikeksejä.

Huurteiset suklaahuiput ovat pursotettavia pikkuleipiä, jotka saavat huurteisen pinnan tomusokerista.

Hauskat kookosmuffinit muistuttavat päältä lumipalloa, mutta kätkevät sisälleen joulunpunaisen yllätyksen. Taikinan värjäämiseen kannattaa kokeilla leivontatarvikekaupoissa myytävää geelimäistä pastaväriä, sillä se värjää kakkutaikinan paremmin kuin elin tarvikeväri.

Kakkutikkarit eli cake popsit ovat herkullisia muotileivonnaisia, jotka piristävät tuttujen vakioherkkujen rinnalla.

Karpalo-valkosuklaasacher on joulun juhlava täytekakku. Tutun kakun uusi muunnos saa uutta makua makeasta valkosuklaasta ja aromikkaasta karpalohillosta.

Suolaisia joululeivonnaisia

Uuden makuinen joululeipä on kastanja-viikunaleipä, johon kastanjan makua tuovat kastanjajauhot. Niitä myydään hyvin varustelluissa herkku- ja nettikaupoissa, kuten DeliDeli.

Lohi-parsakaalikranssi on näyttävä leivonnainen, jonka mehukas täyte kätkeytyy perunataikinan sisään.

Pienet poropiiraat ovat mukava suolapala. Täytteeseen antavat makua kylmäsavustettu poro, purjo sekä juusto. Piiraat valmistuvat kätevästi muffinipellillä.

Lue myös:
Joululeivonnaiset modernilla otteella
Tuoksuvat joululeivonnaiset
Joulun parhaat täytekakut ja leivonnaiset
Joulun pikkuleivät, pullat ja piiraat
Joululimppua ja pullaa

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kevyt pannari ohje sinulle,joka haluat sokeritonta kahville .olen tämän ohjeen löytänyt pari vuotta sitten netistä.Tämä sopii hyvin sydänystävälliseen ruokavalioon.Itse paistan tätä pari kertaa viikossa.Pannari-ohje: 3dl vehnäjauhoja,n.1tl suolaa,2,5dl maitoa,2,5dl vettä,n.2dl kaurapuuroa,2tl rypsiöljyä,2 kpl kananmunaa.Sekoita tässä järjestyksessä aineet sekaisin. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia astiassa.Laita leivinpaperi pellille,johon kaadat taikinan.Uuni 200 asteeseen ja paista n.1 tunti. Pannarin päälle sopii omatekoinen omenahillo tms. Helppo ohje ja maistuu koko perheelle. Aamulla voi keittää vähän enemmän kaurapuuroa ,että illalla voi paistaa pannaria iltateelle.

Tässä lisäys tuon pannarin paistamiseen.Parhaimman lopputuloksen saamiseksi haluan kertoa,että aluksi kannattaa laittaa pannari toiseksi alimmalle tasolle 1/2 tunniksi, jonka jälkeen nostaa kolmannelle tasolle valmistumiseen saakka.Alkuvaiheessa pannarin pinta kupruilee helposti, joten tuo pellin siirtäminen takaa parhaimman lopputuloksen.Tämä pannari käy myös vieraille tarjottavaksi,olen saanut siitä positiivista palautettakin.Mikä parasta, kun vatsa kiittää pannarin jälkeen hyvästä olosta!

Kommentoi juttua: Joulun uudet leivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X