Uudet ja perinteiset joululeivonnaiset

Joululeivonnaiset perinteisesti vai uudella twistillä? Kokosimme tarjolle Kotilieden maukkaimpia ja mehevimpiä joululeivonnaisia. Valitse suosikkisi!

Joululeivonnaiset tulvivat tuoksua, meheviä ja mausteisia.  Joulun makumaailmaan voi uppoutua leipomalla herkkuja kahvipöytään. Kokosimme ihanimmat ohjeet uusiin ja perinteisiin joululeivonnaisiin.

Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät

Joulun tutut leivonnaiset

Mausteinen suklaa-perunakakku saa jouluista makua piparkakkumausteesta ja hasselpähkinästä.

Taatelikakku on perinteinen joululeivonnainen. Portviini-taatelikakun salaisuus piilee portviinissä, jolla mehevä kahvikakku kostutetaan.

Suklaakakkujen ystävää ilahduttaa mehevä ja täyteläinen appelsiini-suklaatorttu 

Juustokakku pitää pintansa juhlan kuin juhlan suosikkikakkuna. Appelsiini antaa makua myös amerikkalaistyyppiselle juustokakulle, joka valmistuu rahkasta. Tuhti kakku saa hapokkaan vastapainon kirpakoista karpaloista.

Pähkinäinen jouluhalko on myös keliaakikolle sopiva versio ranskalaisten tunnetusta jouluherkusta.

Perinteisten joululeivonnaisten uudet kujeet

Perinteinen piparkakkutalo saa uuden jujun, kun leivot joulupäivän kahvihetkeen jokaiselle hauskan, pienen piparkakkutalon, jonka voi asetella kahvikupin reunaan.

joululeivonnaiset: tuoreluumutortut

Kun haluat yllättää juhlapöydässä, valmista luumutortut uudella tavalla. Tuoreluumutortut valmistetaan minikokoisiksi ja kuorrutetaan vaniljarahkalla ja tuoreilla luumuilla.

Pekaanipähkinäbriossit ovat hurmaavan herkullisia joulupullia, joiden täytteessä maistuvat rusinat, pähkinät, mantelimassa ja appelsiini.

Suolaiset joululeivonnaiset kotoa ja kaukaa

Hasselpähkinä-viikunalimppu kruunaa joulupöydän. Maultaan vahvat saaristolaisleivät ovat joulupöydän herkkuleipiä. Ne säilyvät hyvin ja maistuvat erinomaiselta kalapöydän antimien kanssa.   Omatekoinen tuore leipä on myös ilahduttava joululahja.

Lohipiirakka on joulunajan klassikoja. Tilli maustaa makoisan levypiirakan herkullisesti.

Italiasta vivahteita saanut juhlava pizzapiirakka täytetään rucolalla, juustolla ja ilmakuivatulla kinkulla. Se sopii vaikka joululahjavalvojaisten tai kahvipöydän suolaiseksi hiukopalaksi.

Kranssin muotoinen kinkku-mascarponeleipä on todella näyttävä. Sen voi leipoa lahjaksi tai vaikkapa joulun myyjäisiin.

Katso myös Anna/Ruoka.fi: Piparkakku tuoksuu joululta

 

Avainsanat

Keskustelu

Kotilieden leivonta-lehdessä 5.11. oli s. 31 Tropiikin leivokset
Valmistusaineluettelossa ei ollut kuorrutuksen ainesosia.
Kuorrute näyttää kuvassa tomusokeriseokselta. Jauhopeukaloilla se onnistuu varmaankin vanhasta muistista, mutta aloittelevilla saattaa innostus vaihtua hämmennykseen.

Kommentoi juttua: Uudet ja perinteiset joululeivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X